Ogólne > Pomoc!
Wysyłanie Pieniędzy do Polski
majkii31:
Dzięki spróbuje jak to działa POZDRO
piatka:
Straszne zdzierstwo...............
Osoba mieszkajaca w Polsce, moze pojsc do kazdego banku i prosic o zalozenie konta walutowego, na ktore beda wplywaly pieniadze z zagranicy, ty tutaj, zakladasz konto internetowe i za ok 30 kr przelewasz kase, nie wiem ile bank w Polsce zaząda za transakcje. Moze nic?
Tula:
Zalezy jaki. Mojej matce polski oddzial Nordei, mimo ze ja wysylam przez ten sam bank, potraca 20 zl od kazdej wyslanej stad sumy.
mimo:
Co do zalozenia konta w Danii, nawet internetowego, wczesniej czy pozniej moze pojawic sie problem pochodzenia sum,ktore wplywaja na dane konto. Fizycznie nie zalozysz konta bez kopi kontraktu z pracodawca. Jezeli uda Ci sie zalozyc konto via internet, wczesniej czy pozniej bank lub skat zainteresuje sie skad masz pieniadze..Nie musze chyba tutaj tlumaczyc ze Dania to kraj policyjny i wiele urzedow i nstytucji wie WSZYSTKO o Tobie i chce wiedziec jeszcze wiecej.... tak "z lapy" wysylasz kase np. raz w miesiacu i sprawa zalatwiona. Ja we wtorek poslalem 14.000 dkk wypelniajac odpowiedni druk w Nordei, polozylem kase na kontuarze i pieniazki byly w piatek byly na koncie zlotowym w WBK, koszt zawsze 185 dkk
willy:
przelew z konta w nordei (duńskiej) na dowolne konto polskie kosztuje 30 koron(prowizja dla nordei duńskiej) + 40 zł(prowizja dla nordei polskiej) ... oczywiście przelew przez Netbank.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej