Regionalne > Odense
Okulista w Odense
grey:
dzięki za za wszystkie odpowiedzi :) chyba będzie trzeba poczekać do następnego roku i zrobić w Polsce :D
faja:
--- Cytat: lilia w 18 Paź 2010, 16:41:30 ---Grey, jeżeli tylko masz możliwość "przeczekać", radziłabym wykonać okulary w Polsce - w Danii osiągają niebotyczne ceny.
W styczniu pojechałam do Polski, gdzie za okulary na bardzo skomplikowaną wadę, różne szkła, etc.etc. zapłaciłam równowartość... może 1100 kr...
W salonie Fielmanna dokładniej, gdzie oprawki dostaniesz już od 19 zł...
--- Koniec cytatu ---
nie kupilas dobrych szkiel, ceny w Polsce sa moze o polowe nizsze, nie wiecej... a oprawki? to zalezy czego szukasz, sa rozne ceny nawet tu w Danii, tu tez mozesz kupic tanio...
ale jakosc, jakosc sie liczy
[Posted on: 19 Paź 2010, 20:20:32]
mialam dobierane progresywne okulary, tutaj w Danii i w Polsce, nie moglam ich uzywac, zle widzialam, ale wreszcie trafilam do dobrego optyka we Wroclawiu, tam wiedzieli co to sa szkla progresywne, fakt stracilam trzy godziny na ustawienie dali i blizy, teraz ucze sie ich uzywac, ale twierdze, ze trafilam na profesjonalistow
koszt dobrych okularow? 2000 zl
Manior:
--- Cytat: neletop w 18 Paź 2010, 07:53:56 ---Jednym z tanszych optykow jest Louis Poulsen.
--- Koniec cytatu ---
;D Louis Poulsen zajmuje się elektryką.
Chyba chodziło Ci o Louis Nielsen. http://www.louisnielsen.dk/
Faktycznie byli kiedyś tani. Niestety poprzewracało im sie w międzyczasie w głowach i zaczęli wyliczać ceny
okularów jak Ryanair ceny biletów lotniczych :)
Teraz mają jakąś ofertę - druga para okularów za darmo
Ostatnio robiłem okulary w Odense w firmie niemieckiej Hallmann.
http://www.optik-hallmann.com/webdk/odense.html
zapłaciłem za progresywne z fotochrom , utwardzane i antirefleks 2.500 kr. Było to dwa lata temu.
Nie sądzę, żeby od tamtego czasu zdrożały.
Pamiętajmy, że w czasie kryzysu optycy zaczęli odczuwać brak zainteresowania klientów płaceniem 6-8.000 kr za okulary.
Obecnie jest konkurencja w walce o klienta.
Pozdrawiam
Nawigacja
Idź do wersji pełnej