Regionalne > Odense
alimenty od ojca przebywającego za granicom- Dania
roga:
Magnez: nie zlrozumiales o co mi chodzilo, nie wazne z czyjej pensji:
"rower 1 na dwa lata-dziecko rośnie, łyżwy, rolki, komputer,playstation,mp4,gry komputerowe płyty dvd ksiażki zabawki"
dziecku to sie nalezy od ojca jak psu miska"
Zobacz tylko jakie wymagania, w kraju gdzie dla wiekszosci trudno jest zwiazac koniec z koncem, a w dodatku autor wypowiedzi uwaza, ze to wszystko sie dziecku nalezy jak psu miska.
asterix:
@ae@ chyba brakuje Ci zrozumienia dla tego co napisałem. Ja doskonale rozumiem rzeczy typu ,,krwawiące piersi" , hemoroidy i inne przypadłości. Nie oszukujmy się jednak że to rzadkość. Jednak przez kobiety jest to z powodzeniem wykorzystywane do wyłudzania pieniędzy i wszelkich innych materialnych korzyści, a dzieci są dla kobiet tylko tarczą obronną i asem w rękawie w sporach z byłym facetem. Funkcjonuje to na zasadzie: ,,nie dasz mi kasy, to nie zobaczysz już nigdy syna i powiem mu że jesteś..."
roga:
Funkcjonuje to na zasadzie: ,,nie dasz mi kasy, to nie zobaczysz już nigdy syna i powiem mu że jesteś..."
"SREDNIOWIECZE". :o
asterix:
Roga ale czy nie mam racji? Przecież w PL to funkcjonuje i jest na porządku dziennym. Sam tego doświadczałem przez długi czas, dopóki nie dorosły moje dzieci. To chore, nieuczciwe, ale działa.
roga:
Masz racje, "to dziala". Mezczyzna nie placi, kobieta nie pozwala mu widziec sie z dzieckiem, maz zmienia adresy aby nie placic, zona zwraca sie do komornika, ale musiznalezc adres ojca, komornik czesto poucza ojca jak ma uniknac oskarzenia, zesie uchyla od obowiazku........ludzie, gdzie my jestesmy. Aha, jeszcze jedno w prasei ukazuja sie zdjecia ojcow nieplacacych alimenty.
Nienormalne stosunki miedzy rozwiedzionymi rodzicami, ktorzy nie wspolpracuja ze soba. Matka nie powinna miec mozliwosci uzyskania "nieograniczonej" kasy od ojca dziecka (ktos napisal sciagalnosc do 60% zarobkow). Sprawa alimentownie powinien zajmowac sie Sad czy prokurator. Juz o tym pisalem: ustalic z urzedu (ministerstwa) jednakowa stawke alimentow dla wszystkich dzieci (podobnie jak w skandynawii). Jezeli ojciec nie placi, gmina przejmuje placenie swiadczenia a wyegzekwowaniem naleznosci od ojca powinien zajac sie Urzad Skarbowy.
[Posted on: 31 Paź 2010, 00:04:00]
Mialo byc napisane sprawa NIE powinien zajmowac sie Sad czy prokurator...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej