Ogólne > Rodzina ...
kontanthjælp
jamjurand:
Odzywka: "Niejaki Roga" uratowala mi dzien dzisiejszy :)
daniaforever:
--- Cytat: Juta w 26 Paź 2010, 19:27:36 ---Setki Polakow dostalo badz dostaje kontanthjælp, wielu z nich mowi tylko po polsku, zadnych znajomosci nie potrzeba. W dziale "podatki" jest mnostwo tematow dot. kontanthjælp. Zapraszam i zycze przyjemnej lektury :)
--- Koniec cytatu ---
Setki, tysiące, dziesiątki tysięcy, miliony Polaków dostało kontanthjælp ;)
Wszystko ok - ale to było 2-3-5 lat temu. Od czasu gdy duńska gospodarka znalazła się na równi pochyłej (czyli od tego roku) sytuacja diametralnie się zmieniła i z tego co wiem PRAKTYCZNIE - kontanthjælp jest przyznawane tylko mającym obywatelstwo duńskie, znajomym i krewnym królika, Arbom, kolorowym i wszelkiej maści uchodźcom - ale i tak życzę powodzenia osobom ubiegającym się - cóż szkodzi spróbować powalczyć - choć szanse znikome.
Juta:
--- Cytat: daniaforever w 26 Paź 2010, 19:47:38 --- Od czasu gdy duńska gospodarka znalazła się na równi pochyłej (czyli od tego roku) sytuacja diametralnie się zmieniła i z tego co wiem PRAKTYCZNIE - kontanthjælp jest przyznawane tylko mającym obywatelstwo duńskie, znajomym i krewnym królika, Arbom, kolorowym i wszelkiej maści uchodźcom - [...]
--- Koniec cytatu ---
ale to jest sprzeczne z prawem. Wystarczy ruszyc swoje wielmozne 4 litery i powalczyc o swoje. No chyba ze wiara w spiskowe teorie dziejow przeslania zdrowy rozsadek.
teraz:
walcz az do zwycienstwa!!! :)
[Posted on: 26 Paź 2010, 20:17:28]
musisz sprawdzic swoj work premit czy cos do kiedy masz legalny pobyt w dani. to ten papier jak na vise ktory Ci dali kiedys na poczatku..
ja sie przejechalem poszlem do urzedy pytac na jak dlugo moge wyjechac z dani nie tracac praw , a tu sie okazalo ze 3 miesiace bylem bez pozwolenia :O teraz czekam na wybor nowego papierka zobaczymy co powiedza :-\
wiec zanim pojdziesz do komuune po pomoc sprawdz ten papier do kiedy masz wazny
Laura123:
Czy wypłacone mojemu mężowi ferie penge wliczane są do dochodu przy wypłacie mojego kontanthjælp tak jak zwykła wypłata?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej