Ogólne > Podatki

Jestem kompletnie zielona :/.....

<< < (11/17) > >>

Jomir:
Ale lekarki tez tyle nie maja...
W polskiej szkole mamy trzy mamy lekarki i jak powiedzialam im, ze moja kolezanka dostala 65.000 brutto powiedzialy, ze to tylko mozliwe jesli zostala ordynatorem... Bo dla nich taka kwota to marzenie.

magraf:

--- Cytat: Mirra w 02 Paź 2007, 22:21:13 ---Ja jakos nie wierze, ze Polak (nawet na managerskim stanowisku - no chyba ze TOP MANAGEMENT - w co znowu nie wierze, ze wzieli Polaka!! ) bedzie zarabial tyle netto co dunski adwokat, analityk bankowy czy informatyk progarmujacy w Oracalu....

Dodam, ze zarowno adwokatka jak i analityk dostali te prace pol roku temu i byli bardzo dumni z wynegocjowanych stawek !!!

Ale zycze powodzenia.

--- Koniec cytatu ---

Hmmm,no wiesz....u nas w PL analityk bankowy nie zarabia tyle kasy.Może połowę z tego w co wątpię.Co do programistów to też żadna rewelacja....a co do adwokatów to różnie bywa.nie ma stałej pensji bo wszystko zależy od rodzaju sprawy i ich ilości.Znam adwokatkę co spokojnie miesięcznie ma ponad 20 000 zł.
Także porównaie które zastosowałaś to jest takie sobie.W branży budowlanej w PL jak trafi się dobra robota to 20 tyś można mieć.

Zaznaczę,że w chwili obecnej mój mąż nie zarabia 20 000 zł!!!!Żeby ktos sobie nie pomyslał,że on tyle kasy ma  ;D.Nie...niee,a szkoda,bo by się zdało.Ma troche mniej  ;)

magraf:

--- Cytat: Mirra w 02 Paź 2007, 22:23:37 ---Ale lekarki tez tyle nie maja...
W polskiej szkole mamy trzy mamy lekarki i jak powiedzialam im, ze moja kolezanka dostala 65.000 brutto powiedzialy, ze to tylko mozliwe jesli zostala ordynatorem... Bo dla nich taka kwota to marzenie.

--- Koniec cytatu ---

65 tyś to rozumiem,że w koronach.W PL to lekarz średnio 3 tyś max,chyba że ma swoją poraktykę albo bierze na boku  :D.W szpitalu więcej nie ma napewno.Moja mama pracuje w szpitalu takze wiem.A ordynator to tez kokosów nie zarabia.
Co do menagera to mój mąż robi właśnie jakiś kurs dodatkowy na który skabusewał go właśnie ten duński pracodawca do którego on ma przejść.
Ale ja czegoś nie rozumiem....kim w Danii jest menager???Bo w PL to po prostu kabusewnik jakiegoś tam szczebla.....żadna szycha.Ja rozumiem prezes....ale menager  ???

Klingon:
Też zależy ile Ty będziesz zarabiać, bo na razie to macie "tylko" na wille, vovse (psa) i volvo.  ;D

Jomir:
TU NIE POLSKA! TU DANIA
TU NIE MA KOMINOW I JEST PORZADEK...
A CO DO PLAC PROGRAMISTOW TO SIE MYLISZ....

ZATRUDNIALAM INFORMATYKOW DO FIRMY, TO WIEM....
BYLE INFORMATYK, KTORY MA SIE TYLKO OPIEKOWAC SPRZETEM NIE PRZYJDZIE DO PRACY W POLSCE PONIZEJ 5000 BRUTTO. PROGRAMISCI ZACZYNAJA OD 10.000....

MOWIAC SZCZERZE, MA POJUTRZE EGZAMIN Z DUNSKIEGO I SZKODA MI WIECEJ CZASU, NA CZCZE DYSKUSJE....

ZYCZE POWODZENIA!!!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej