Ogólne > Pomoc!
Zmiana pracy pomimo kontraktu
(1/1)
jonny2003:
Pracuję w zakładzie pracy z którym mam zawarty kontrakt na rok czasu.Przepracowałem już ponad 3 miesiące,otrzymałem już żółtą kartę i czekam na dalsze dokumenty. Co się stanie w sytuacji gdybym chciał zmienić pracę? Czy jest taka możliwość w ogóle? Ostatnio u mnie w pracy zaczyna się źle dziać. Za dużo Polaków w naszym zakładzie , a mają sprowadzić jeszcze więcej. Zawiść z niektórych ,aż kipi.Wystarczy że masz nieco lepszą funkcję to już inni kombinują jak wskoczyć na twoje miejsce. Zawyżają normy, kłócą się o bzdury.Na początku było dobrze gdy pracowało sie z Duńczykami, a teraz im więcej Polaków tym gorej sie robi.
mala_z_Aarhus:
Wydaje mi sie, ze bedzie wtedy potrzebne nowe pozwolenie na praca.
Klingon:
Zobacz np. "jak długo czekaliście ........." w tym dziale.
--- Cytat: jonny2003 w 02 Paź 2007, 20:10:58 ---Ostatnio u mnie w pracy zaczyna się źle dziać. Za dużo Polaków w naszym zakładzie , a mają sprowadzić jeszcze więcej. Zawiść z niektórych ,aż kipi.Wystarczy że masz nieco lepszą funkcję to już inni kombinują jak wskoczyć na twoje miejsce. Zawyżają normy, kłócą się o bzdury.Na początku było dobrze gdy pracowało sie z Duńczykami, a teraz im więcej Polaków tym gorej sie robi.
--- Koniec cytatu ---
Coś nie chce mi się wierzyć - czytałem na forum, że Polacy są wyjątkowo życzliwym naroden. ;D
Tula:
--- Cytat: mala_z_Aarhus w 02 Paź 2007, 20:23:03 ---Wydaje mi sie, ze bedzie wtedy potrzebne nowe pozwolenie na praca.
--- Koniec cytatu ---
Tak wlasnie.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej