poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Mandat za parking  (Przeczytany 74556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Baumi

• Gość
Odp: Mandat za parking
« Odpowiedź #90 dnia: 21 Gru 2011, 10:18:27 »
tylko słyszałam że elektroniczny zegarek ma to do siebie że go nie przestawisz  i jak chcesz przedłużyć sobie czas postoju  to musisz  przestawić  samochód w inne miejsce ,
Niekoniecznie. Wystarczy, ze wlaczysz i wylaczysz silnik. Zegar ustawia sie (przynajmniej moj) automatycznie z dokladnoscią do 15 min od czasu wylaczenia silnika (tzn. jak wylacze silnik 15:46 to na zegarze mam 16:00)

Offline mawi

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +7/-9
    • Status GG
« Odpowiedź #91 dnia: 21 Gru 2011, 10:20:00 »
to czyli trzeba uważać jaki zegar się kupuje :)
"nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem."

Offline piott

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 8
  • Reputacja: +5/-2
« Odpowiedź #92 dnia: 21 Gru 2011, 12:07:05 »
Niekoniecznie. Wystarczy, ze wlaczysz i wylaczysz silnik. Zegar ustawia sie (przynajmniej moj) automatycznie z dokladnoscią do 15 min od czasu wylaczenia silnika (tzn. jak wylacze silnik 15:46 to na zegarze mam 16:00)

Masz jakis inny amerykanski model :) .Ja musze przejechac kawalek .Odpalenie auta nie wystarczy.
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości .

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 21 Gru 2011, 13:55:58 »
W tym momencie juz nie jestem tego taki pewny. Sprawdze przy najblizszej okazji jak tylko wyjde na ten mroz :-P

Offline piott

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #94 dnia: 21 Gru 2011, 17:04:22 »
U mnie mrozu nie ma:)  Daj znac jak u ciebie zegar dziala  (jak nie zamarzniesz:)) i wez cos na rozgrzewke na droge ..............
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości .

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 30 Gru 2011, 19:38:35 »
U mnie niestety mrozno, ale zapomnialem wspomniec, ze pojechalem na swieta do Polski :-P jutro sprawdze zegar, bo dzis z domu sie ruszac niezamierzam :-P

[Posted on: 21 Gru 2011, 17:51:21]

U mnie mrozu nie ma:)  Daj znac jak u ciebie zegar dziala  (jak nie zamarzniesz:)) i wez cos na rozgrzewke na droge ..............

Trochę po czasie, ale właśnie mi się przypomniało aby sprawdzić :P Zwracam honor... samo załączenie silnika nic nie daje - trzeba odjechać... a byłem taki pewny swego :P

Offline piott

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #96 dnia: 30 Gru 2011, 20:34:39 »
Czyli twoja wersja zegara jest normalna a szkoda bo przydalby sie taki zegar zeby odpalenie auta wystarczylo.... wczoraj wlasnie moj sie zepsul .Dobrze ze zobaczylem bo Hiena juz sie czaila:) Spytalem czy moge napisac godzine na kartce papieru. Powiedzial ze moge tak zrobic i odszedl ze zpuszczona glowa:)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #96 dnia: 30 Gru 2011, 20:34:39 »

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #97 dnia: 30 Gru 2011, 21:23:23 »
Kto pierwszy zamówi u małych rączek (chińczyków ) taki zegar i go opatentuje zarobi fortunę  :D Ja w to nie wchodzę bo nie ufam skośnookim  8)  i  transwestytą 

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #98 dnia: 07 Sty 2012, 18:43:58 »
tylko słyszałam że elektroniczny zegarek ma to do siebie że go nie przestawisz  i jak chcesz przedłużyć sobie czas postoju  to musisz  przestawić  samochód w inne miejsce ,

A ja slyszalam, ze z każdym zegarem powinno się tak robić. Skonczyl Ci się czas, ustąp miejsce i poszukaj inne. To się tyczy kultury, chyba, ze parking pusty... to wiadomo ;)
Ale pewnie źle slyszalam, co ??? :D

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #99 dnia: 07 Sty 2012, 19:33:50 »

Offline Piotr_223

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +2/-0
« Odpowiedź #100 dnia: 07 Sty 2012, 20:20:55 »
...ja mam sytuację na odwrót czyli...
...byłem na świętach w Polsce autem na duńskich blachach, dostałem mandat ponieważ przekroczyłem czas parkowania na strefie - czy polska gmina egzekwuje niezapłacone mandaty również do Danii - miał ktoś z Was taki przypadek ?

Offline jires

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #101 dnia: 07 Sty 2012, 23:15:38 »
Chyba raczej nie egzekwuje.. Ja dostaem mandat w Szczecinie jakies 8 miesiecy temu i nic nie przyszlo. Jak sie dokladniej przyjrzec wydrukowi zostawionemu za wycieraczka, to jest tam tylko nr. rejestracyjny auta, ale z jakiego kraju to juz nic nie ma. Moze maja taki system ze sie nie da wpisac skad jest auto..

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #102 dnia: 07 Sty 2012, 23:39:37 »
Solvej dobrze slyszalas i to nie tylko kwestia kultury. Jezeli "parkingowy" skojarzy, ze ten sam samchod stoi w tym samym miejscu, a tylko czas ma zmieniony to tez wlepi mandat.

Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #103 dnia: 08 Sty 2012, 00:18:01 »
Wiem, ze dobrze slyszalam Jomir  ;) 
Przygladalam sie Ich wypowiedziom i chcialam Im delikatnie uswiadomic, do czego sluzy ta funkcja w zegarze   :)

A tymi mandatami to sie nie martwcie, przyjda, nawet po roku , a co tam, tylko wtedy juz z wieksza kwota. kto by sie tam przejmowal, prawda Jires ?

" tylko numer rejestrcyjny " hahha. Zupelnie jakbys napisal " tylko numer pesel "  :D

fiskeren30

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 08 Sty 2012, 08:05:27 »
Solvej dobrze slyszalas i to nie tylko kwestia kultury. Jezeli "parkingowy" skojarzy, ze ten sam samchod stoi w tym samym miejscu, a tylko czas ma zmieniony to tez wlepi mandat.

Z własnego doświadczenia wiem że nie wlepi...pod Fisketorvet koleś stał przy moim aucie i odliczał ostatnie minuty kiedy przyszedłem i przestawiłem czas. Nic nie zrobił bo nie miał takiego prawa....

[Posted on: 08 Sty 2012, 08:04:16]

A tymi mandatami to sie nie martwcie, przyjda, nawet po roku , a co tam, tylko wtedy juz z wieksza kwota. kto by sie tam przejmowal, prawda Jires ?

" tylko numer rejestrcyjny " hahha. Zupelnie jakbys napisal " tylko numer pesel "  :D

Z Polski nie przyjdą...jestem gotów się założyć ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #104 dnia: 08 Sty 2012, 08:05:27 »

Fotoradar Mandat Kolding

Zaczęty przez PrzemkoKoldingDział Pomoc!

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 7755
Ostatnia wiadomość 13 Lut 2021, 18:59:31
wysłana przez PrzemkoKolding
Mandat w Niemczech

Zaczęty przez ewkasDział Pomoc!

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 12840
Ostatnia wiadomość 17 Lis 2015, 18:21:41
wysłana przez jankow
mandat

Zaczęty przez laura156Dział Pomoc!