Ogólne > Praca w Danii
Własna firma w Danii - jak założyć.
roga:
Takie osoby jak Lolek wprowadzaja calkowicie wblad osoby poszukujace informacji oraz pozostale osoby, ktore byc moze rowniez jej potrzebuja. I zeby to Lolek (i jemu podobni) chociazby wyrazili pewna watpliwosc, alez skad tam, stwierdzaja absolutna prawde :o A byc moze Lolku pomylilo ci sie z inna forma dzialalnosci, np. Aps albo IS. Firmy jednoosobowe podaja swoj przewidywany dochod nawet 20.000-30.000 rocznie a ich rezultat netto (dochody minus koszty) rozliczajatak jak wszyscy inni smiertelnicy w swoim Årsopgørelse, zwyklym prywatnym rozliczeniu. Znam wiele kobiet, ktore tak sobie dorabiaja, albo dopabuse co otworzyly firme i jak na razie nie maja za duzoklientow. Nie wiem ylko w jakim celu Skat mialby zaliczkowo pobierc podatek od 200.000 ab po zakonczeniu roku go oddac podatnikowi.
M z Horsens:
Ja tak tez od dluzszego czasu mysle o otwarciu wlasnej dzialalnosci i tu mam pytanie do forumowiczow a zwlaszcza do szanownego Roga ,czy moglby opiosac jak to wyglada gdybym chcial zatrudniac osoby fizyczne na poczatku na zasadzie jak w Polsce nazywa sie to umowa zlecenie lub jeszcze lepiej umowa o dzielo. Czy sa takie opcje w dunskim systemie,jak to ma sie do skladek emerytalnych itp.
Czy przy zalozeniu takiej firmy w ktorej beda zatrudniane osoby trzeba uiscic depozyt w Skat.
Jak to wyglada w praktyce zalozenie takiej firmy,prosilbym o podpowiedzi.
siudemka1972:
--- Cytat: roga w 24 Lut 2012, 00:03:57 ---Takie osoby jak Lolek wprowadzaja calkowicie wblad osoby poszukujace informacji oraz pozostale osoby, ktore byc moze rowniez jej potrzebuja. I zeby to Lolek (i jemu podobni) chociazby wyrazili pewna watpliwosc, alez skad tam, stwierdzaja absolutna prawde :o A byc moze Lolku pomylilo ci sie z inna forma dzialalnosci, np. Aps albo IS. Firmy jednoosobowe podaja swoj przewidywany dochod nawet 20.000-30.000 rocznie a ich rezultat netto (dochody minus koszty) rozliczajatak jak wszyscy inni smiertelnicy w swoim Årsopgørelse, zwyklym prywatnym rozliczeniu. Znam wiele kobiet, ktore tak sobie dorabiaja, albo dopabuse co otworzyly firme i jak na razie nie maja za duzoklientow. Nie wiem ylko w jakim celu Skat mialby zaliczkowo pobierc podatek od 200.000 ab po zakonczeniu roku go oddac podatnikowi.
--- Koniec cytatu ---
Rodze polać kielicha!chłopak ma racje-ja tak mam i jestem żywym przykładem-gdy zaszłam w ciążę przewidywany dochód zmalał do 50 tys i skat to zaakceptował a karta podatkowa na ten rok przyszła tez z taka kwota ze skatu-domyślili się ze wiele więcej nie jestem w stanie pracować z 6 miesięcznym dzieckiem na reku,-)i żadnych zaliczek się nie pobiera na dzień dzisiejszy może tak było 10 lat temu..
kumcok:
Witam , kupilem od znajomego dunczyka za mala sume maszyne do popcornu i stoi a chcialbym na niej troche zarobic , ogolnie wyjsc z nia gdzies na weekend do centrum postac pare godzin zawinac maszyne i wrocic do domu z jakims groszem , Pytanie moje brzmi gdzie mam sie zglosic o jakies pozwolenie , ile to kosztuje jakie sumy musze placic za takie pozwolenia , czy potrzebuje jakies papiery odnosnie higieny , czy takie pozwoilenie to kwestia jednego wyjazdu do biur i powrot z ppozwoleniem do domu czy to dluga droga z zalatwieniem tego pozwolenia ,
Prosilbym bardzo o pomoc tzn o jakies ciekawe odpowiedzi
z gory dzieki
pozdrawiam
sylwiabialous:
Witam serdecznie,
Mam osobiste pytanie do Pana "Roga",czy moglibyśmy wymienić się prywatnymi e-mail-ami zależy mi na tym ponieważ widzę że Pan bardzo mądrze pisze na temat otwarcia firmy jednoosobowej a ten temat bardzo mnie interesuje. Podam swojego e-maila i jeżeli Pan się zdecyduje to bardzo proszę o napisać do mnie: sylwiabialous@o2.pl.
Pozdrawiam, Sylwia
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej