Ogólne > Praca w Danii

Własna firma w Danii - jak założyć.

<< < (4/39) > >>

Edytam:
Ja akurat zamierzam sprzedawac w Polsce. Mam tam klientów i towar, chcę tylko tu zarejestrowac firmę, bo tu mieszkam, pracuję na stałe, jak poprzedniczka. Mam więc tu opłacone ubezpieczenie, i po prostu nie opłaca mi się podwójne rozliczenie... Myślałam o rejestracji tu firmy, a w Polsce ew. filii, żeby płacic najwyżej podatek od sprzedaży tam, a ubezpieczenie nadal tu.  Czy ktoś ma w tym jakieś doświadczenie?

rybaa:
Mam pytanie czy przy zalozeniu wlasnej dzialalnosci uslugowej sa przewidziane jakies ulgi za 1 rok?Oraz czy korzystniejszy jest podatek liniowy przy obrocie rzedu 80tys kr na miesiac czy normalny podatek .Oraz czy koszty za wynajem lokalu mozna odliczyc od podatku ?Oraz czy z 1 maja cos sie zmienilo w kwesti zalozenia dzialalnosci  bo te info z wczesniejszego okresu jest z 2007 roku .Czy do kapitalu poczatkowego jak 125.tys kr musze jeszce cos uwzglednic ?prosilbym o odpowiedz osob co zakladaly moze dzialalnosc po maja tego roku jak to mozliwe z gory dziekuje za odpowiedz.

ptr:
Witam

Mam pytanie odnośnie założenia duńskiej firmy, a mianowicie chodzi mi o to, czy nie mając: nr. cpr, meldunku mogę założyć działalność gospodarczą na terenie danii, i jeśli tak to co potrzebuję?

z góry dziękuję za pomoc.

strand:
Czy ma to byc spolka jak tak to jaka
Czy jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza jesli tak to czy masz zalozona dzialalnosc w Polsce

willy:
Możesz, ale się nie opłaca !!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej