Ogólne > Praca w Danii
Własna firma w Danii - jak założyć.
willy:
Przypomniało mi się :D
Udaj się do statsforvaltning i poproś o formularz do rejestracji, tam jest miejsce na wpisanie że chcesz firme tu prowadzić. Nie pamiętam co i jak dokładnie niestety. Zdaje się że trzeba dołączyć jakiś kontrakt czy budzet, czyli coś na podstawie czego cię zarejestrują. Potem już z górki, meldunek, cpr i rejestracja firmy.
woww:
--- Cytat: strand w 13 Paź 2009, 20:30:14 ---p1 1 zalozenie dunskiej dzialalnosci gospodarczej-wymagany meldunek i cpr
p2 2 rejestracja polskiej dzialalnosci na ternie Danii nie wymagany meldunek ani cpr
w p1 jak i w p2 sa oczywiscie zalety i wady tak jak wszedzie
p2 zus w polsce dochodowy w polsce vat w danii
Sprawy maga zaczac sie komplikowac jesli bedziesz chcial zatrudnic pracownikow
--- Koniec cytatu ---
a jak wyglada kwestia przy dzialanosci polskiej firmy na terenie dania i poruszajac sie polskim autem ale maja dodatkowa prace w Dani z meldunek cpr i rodzine
bramy:
A jesli mam polska firme i chce sprzedawac swoje wyroby w Danii to jakie formalnosci musze wypelnic?
Czy w tym wypadku od wystawionej faktury musze zaplacic vat w Polsce i w Danii?
Czy powinnam swoja dzialalnosc zglosic rowniez w Danii?
Mam problem poniewaz nie wiem jak to wszystko zorganizowac zeby nikt sie nie doczepil.Jesli bede produkowac i sprzedawac w Danii to faktura polska.Ale jesli bedzie z usluga montaz+transport to juz wychodzi mi ze trzeba zaplacic w Danii vat.Jak to rozwiazac
adam666:
hej.. do BRAMY
...tutaj co najwyżej możesz sprzedac jakieś niziutkie furteczki
Katarynka:
A ploty tez? no i jakie bramy rozwin temat
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej