Regionalne > Odense
Dobry warsztat samochodowy w Odense? - 5220 SØ, ewentualnie 5000 C
janusz Odense:
Mam dobrego znajomego w 5250 Odense SV , Planteskolevej 17,Holmstrup , tel.65961887.To jest Duńczyk,dobrze zna angielski.Jak się powołasz na mnie - to na pewno przyjmie Twoje materiały do wymiany.
Możesz też wejść na www.automester.dk.
Krakers:
Manior wyslalem maila z zapytaniem do Rosengaard, ale niestety milcza.
Wyslalem tez maila do www.vhj.dk i odpisali, ze trzeba uzywac tylko ich czesci, zatem z wymiany oleju u nich bym zrezygnowal, a podjade pozniej do jakiegos mechanika, ktory by mi to zrobil od reki. Pewnie oddam do nich w nadchodzacym tygodniu, w zwiazku z dziwnymi odglosami przy jezdzie, jak lekko skrece kabusewnice w lewo - przy ok. 80km/h - to slychac dziwne buczenie. Przy lekkim skreceniu w prawo tego odglosu nie ma. No i jeszcze hamulce by mogli zobaczyc, "kundebil" u nich to koszt 300dkk. Pewnie maja niezly cennik za godzine pracy, no, ale co zrobic ... takie uroki Danii ;)
Manior:
Nie czytałem Twojego maila, który wysłałeś do Rosengaard, ale próbowałem Ci wytłumaczyć,
że warsztaty duńskie zarabiają chyba ok 50 % na montowanych/używanych materiałach i nie będą się bawić
w używanie dostarczonych materiałów. Nie kalkuluje im się. I nie chcą robić wyjątków.
Jedynym spotkanym wyjątkiem jest montowanie zakupionych opon. Ale też robią to określone warsztaty.
Można kupić opony np. na daekonline.dk i znaleźć warsztat, któy Ci je zmieni.
http://ssl.delti.com/cgi-bin/stationssuche.pl?dsco=123
No ciekawe, czy znajdziesz warsztat który wymieni Ci własny olej. Napisz jak Ci się to uda.
A to buczenie to mogą być opony.
cwsm111:
Jeżeli chodzi o Odense to jet zakład w "porcie" nie pamiętam dokładnie jak się nazywa i nie pamiętam też adresu ale jest to obok nowej drogi i nowego skrzyżowania na przeciwko Skatu obok jest żółty budynek z przeglądami i zakład wygląda jak stara stacja benzynowa , robiłem tak kilka razy , miałem swoje oleje i filtry miałem też swoje drążki stabilizatora,alternator i parę pierdół , wymiana skrzyni begów w ropniaku 2500 koron oczywiście skrzynia własna , u niego tez naprawy po pierwszym przeglądzie powymieniał rzeczy ze spisu przeszedł się 100 metrów i dopłata za pieczątkę.Ceny jak dla mnie atrakcyjne min, przez to że jakoś nie obstaje przed wręczaniem mi faktur czy paragonów.Właściciel nie rozmawia po angielsku , niemiecki i to też łamany , jak go ,poznać kopia tego starszego policjanta z Transportera.
Krakers:
cwsm111 - pewnie chodzi Tobie o Havnens Autoservice, Toldbodgade 45.
Robilem kiedys u nich poprzedni samochod, pojechalem w sobote - zostawilem im na 3 godziny ... nic nie znalezli (aczkolwiek usterka byla ciezka do okielznania - dziwny halas podczas jazdy), ale umowilismy sie na wtorek, zeby zostawic na caly dzien. Jak odjezdzalem to chcialem placic, a facet mowi ... ze nie :) We wtorek mieli caly dzien i zrobili, jakas czesc od osi byla peknieta i powodowala ten halas. Ceny przystepne, wlasciciel cos tam wtedy chyba po angielsku rozumial (2 lata temu). W sobote byl chyba troche ... nietrzezwy z rana, ale ogolnie wspominam ich pozytywnie.
Tylko mnie zdziwilo to, ze zadnej kartki z "przyjeciem - odbiorem" samochodu nie dostalem, taka tutaj praktyka?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej