Ogólne > Rodzina ...
Pieniadze na dzieci - podwojne prowadzenie domu
Klingon:
--- Cytat: piatka w 04 Paź 2007, 14:31:58 ---Rozlakowe otrzymuje maz placac 8% podatku w Danii, jesli udowodnil prowadzenie podwojnego domu.
--- Koniec cytatu ---
Piatka pisze o delegacyjnym.
Zobacz
Pozostałe koszty pracownika (powyżej 5.200 kr.)
Zasiłki rodzinne w UE
Jomir:
ALe wielkie ltery i znaki interpunkcyjne mozesz????
Jaki kurcze dodatek rozlakowy???
Nie ma tu niczego takiego, jest tylko nizszy wymiar podatku.
To, ze placi 38% nie znaczy, ze nie moze placic mniej, tylko to, ze ma umowe na CZAS NIEOKRESLONY - nie spotkalam sie jeszcze z umowa na stale!!!
piatka:
Mirra,znow chce sprostowac, moze sie myle.
Jesli ktos ma umowe na czas nieokreslony,znaczy, ze przeniosl swoje interesy zyciowe do Danii i
NIE MA PRAWA DO ULG PODATKOWYCH.
Jesli zas umowa jest na rok czasu, moze udowodnic, ze prowadzi dwa domy, zona dzieci w Polsce, mieszkanie , oplaty,
wtedy moze dostac tzw delegacyjne, ktore pozwala na zastosowanie ulg podatkowych
i mozna byc zwolnionym z placenia 38% podatku.
Zostaje wiec tylko obowiazkowy 8% podatek na rynek pracy.
[*** wywaliłem to co nie jest związane z wątkiem -willy-***]
Jomir:
NAPISALAM:
... by placic podatek 8% musisz miec oczywiscie interes zyciowy w Polsce (m.in. rodzina) i umowe tylko na rok.
A pozniej:
To, ze placi 38% nie znaczy, ze nie moze placic mniej, tylko to, ze ma umowe na CZAS NIEOKRESLONY - nie spotkalam sie jeszcze z umowa na stale!!!
Brak precyzji zdania wyniknal z pospiechu, winno ono brzmiec:
To, ze placi 38% nie znaczy, ze nie moze placic mniej, tylko to, ze ma umowe na CZAS NIEOKRESLONY (nie spotkalam sie jeszcze z umowa na stale!!! ) - blokuje mozliwosc skorzystania z ulgi.
Aczkolwiek w polaczeniu z pierwszym postem ma to tak, czy owak sens.
[*** wywaliłem to co nie jest związane z wątkiem -willy-***]
willy:
A ja pozwoliłem sobie wywalić z tego wątku wszystko co nie jest z nim związane bo ludzie piszą do mnie prywatne wiadomości żebym coś z wami zrobił bo non stop ktoś szuka dziury w całym.
Jednocześnie upoważniam moderatorów do robienia tego samego jak gdzieś znowu zaczniecie nawzajem się obrażać, czy szukać dziury w całym.
HOWGH ... i tym starym indiańskim zwyczajem zapomniałem co miałem napisać dalej ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej