Ogólne > Praca w Danii
PRACA DLA TATY
macu123:
:)Witam serdecznie:)
Chciałbym sie dowiedziec gdzie szukać konkretnych ofert pracy dla mojego taty.Pytam sie poniewaz mój tata jest od 10 lat marynarzem i w sumie juz ma dosyc pływania na rejsach dalekomorskich po 6,7 miesięcy jest w morzu.Posiada uprawnienia spawacza,nie wiem tylko jakie metody,na statku jest odpowiedzialny np za naprawe pompy itp.Wraca z kontraktu w listopadzie i chciał zebym sie dowiedział czegos na temat pracy w Dani.Język angielski zna ale nie perfekcyjnie ,ale jeśli sobie poradził przez 10 lat w dalekomorskich rejsach to nie bedzie problemów.Obecnie pływa po Duńską banderą i posiada wszytskie wymagane certyfikaty,wszystko ma udokumentowane.
Za wszelkie informacje BARDZO DZIĘKUJE :)
POZDRAWIAM
piatka:
I tutaj widac jak jestem stara :o
Za moich czasow mamusie szukaly pracy dla doroslych synkow :P, a teraz................
maloletnie dzieci szukaja pracy dla tatusiow :o
Ile masz lat, dziecino?
Klingon:
--- Cytat: piatka w 04 Paź 2007, 19:40:45 ---Ile masz lat, dziecino?
--- Koniec cytatu ---
To chyba nie ma nic wspólnego z tematem? ???
piatka:
Mowisz, ze nie ma?
Jestem ciekawa i wzruszona, ze dziecko szuka pracy dla taty............
Klingon:
Trzeba znaleźć potencjalnego pracodawcę np. czytając ogłoszenia (niestety po duńsku): http://www.jobindex.dk/
a potem, podobnie jak w Polsce, napisać podanie. Zobacz w Poradniku "Jak pisać CV?" i "Jak pisać LM?". Jeżeli ma się trochę szczęścia, zostanie się wezwanym na rozmowę kwalifikacyjną (przeczytaj Sześć brudnych sztuczek podczas rozmowy kwalifikacyjnej).
Dużo zależy na ile Twój tata będzie mógł komunikowaćm się z Duńczykami i czy ma "papiery" spawacza które będą honorowane w Danii. Wydaje mi się, że w Danii jest zapotrzebowanie na spawaczy (svejser). Pracę będzie musiał Twój tata szukać sam ale możesz być jego osobistym trenerem. ;D
Serdecznie pozdrawiam.
PS. Moje dziecko niedawno skończyło 30 lat. ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej