Ogólne > Praca w Danii

Rynek pracy - wiadomości w pigułce

<< < (4/6) > >>

marti:
margaret mitchel skąd pochodzą te informacje?

MargaretMitchell:

--- Cytat: marti w 19 Wrz 2008, 18:24:36 ---margaret mitchel skąd pochodzą te informacje?

--- Koniec cytatu ---

Podałam za Gazetą Prawną:
http://www.gazetaprawna.pl/tagi/dania

niunia:
proszę o pomoc bo siedzę w necie 2 dzień i nic nie mogę znalęść co by mnie interesowało!!!!
mąż prowadzi w Polsce firmę budowlana tzw samozatrudnienie ma na oku kilku klientów w Danii i chciałby to wszystko załatwić legalnie co ma załatwić w Polsce (w Polsce jest na ryczałcie) a co ma załatwić w Danii z jeżykiem kiepsko ,może znacie kogoś kto prowadzi takie usługi itp..pozdrawiam zmarTwiona żona:(

pyrrus:
Witam,

chciałbym prosić Was o pomoc. Otóż zamierzam wyjechać do Kopenhagi do brata na maks. 3 miesiące i przy okazji tam popracować, żeby dorobić trochę na studia. Po przeczytaniu masy postów na forum jestem trochę skołowany jak wygląda sprawa z dokumentami. Po pierwsze czy (ewentualny) pracodawca przyjmie mnie bez jakichkolwiek dokumentów, typu np. zameldowanie tymczasowe na terenie Danii? A potem, jeśli już bym dostał tę pracę to czy wystarczy mi wspominany wcześniej numer CPR, czyli jak zrozumiałem coś w rodzaju polskiego NIPu, czy muszę starać się o coś jeszcze? Bo widziałem post, gdzie ktoś napisał, że przy pracy do 3 miesięcy tyle wystarczy. Proszę niech ktoś przybliży mi procedurę po zmianie w przepisach, bo przewodnik w pigułce już się nieco przeterminował. :)

seba08:
nie znam sie ale nie zapomnij przetlumaczonego aktu urodzenia i zaswiadczenia o zameldowaniu .Jak da Ci kontrakt ktos to lec z nim do skatu żebys potem nie plakał jak Ci 60 procent zapindoli wyplaty ,a tak dostaniesz kwote wolna od podatku pewnie 4000 potem otworz konto w banku i nem konto -to takie konto w koncie  :) zeby mogli urzedasy na nie kase wplacac np. feriepenge.  ps. CPR  załatwiasz jako pierwszy  ;D pozdro

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej