Regionalne > Århus, Aalborg ...
polacy odezwijcie się......
lpgfk:
heloł hehehehhe
jestem z a arhus jesli macie ochote na wspolna impreze "integracyjno-emigracyjna" to skladam tu swoj akces hihihih
aalborg-arhus jest blisko
wielbiciel gor, stachury, wedrowek z plecakiem jesienia.... i imprez z gitara przy ognisku do bialego rana:))
leszek
mawi:
--- Cytat: kotka w 26 Paź 2007, 18:53:53 ---Witam, bardziej dokladnie to w St. Restrup.
--- Koniec cytatu ---
to w drugą stronę , my mieszkamy za Aabybro ,ale to nie tak daleko
K3:
--- Cytat: lpgfk w 26 Paź 2007, 19:19:17 ---jestem z a arhus jesli macie ochote na wspolna impreze "integracyjno-emigracyjna" to skladam tu swoj akces hihihih
--- Koniec cytatu ---
to jak... integrujemy sie ??
czarny:
hehehe najnowsze wieści z Saeby w poniedziałek będzie nas już 10 haha rośniemy w siłę :P
Jeśli był by ktoś chętny do pracy na nocki to może napisać do mnie na maila a ja zobaczę co da się zrobić bo chyba jeszcze potrzeba kilku osób ale nie dam sobie rękę obciać za to :P
Jeśli chodzi o podatek 8% to nie jest tak pięknie jak to wygląda... kilka dni temu moi koledzy i ja dostaliśmy karty i wszystko sie wyjaśniło po prawie 2 miesiącach spekulacji... ten podatek 8% to nic innego jak obowiązująca wszystkich bez wyjątków pracujących w Danii "opłata" dlaczego nie płacimy więcej podatku? otóż płacimy ale dopabuse po przekroczeniu ulgi podatkowej zwanej frikortem np: dla mojego kolegi frikort został obliczony na 79000 koron do końca tego roku od momentu rozpoczęcia pracy przy jego średnich zarobkach 30 000 dkk na miesiąc frikort zostanie przekroczony po 2,5 miesiącach wiec każda korona zarobiona ponad 79 tys zostaje opodatkowana na 38%
zapomniałem mój adres to andrzej-2@wp.pl
odpowiadam tylko w weekendy bo w tygodniu pracuje Język
pozdrawiam
nie wiem jak sytuacja będzie wyglądała w następnym roku z frikortem ale mam nadzieje że pozwoli ona nam na zarobienie więcej kasy bez płacenia wysokiego podatku...
pozdrawiam
anraf:
Pozdro z Aalborg ;D
hehe
i co dalej...
mało tu polszy ???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej