Ogólne > Hydepark
Podgrzewana podloga :)
aarhusN:
masz termostat ;D
jak temp spadnie,to znowu sie zalaczy i tak w kolko ;D
@ae@:
Nie, w branzy nie pracuje ale generalne remonty na "wlasnej skórze" mam przerobione.
Za pierwszym razem wlasnie wymiana podlóg i zalozenie ogrzewania w podlodze odlaczonego do kombifyr.
Ale masz racje takie szybkie i latwe rozwiazanie na "juz" to maty elektryczne ale uzywac sie tego nie da bo jak sam zauwazyles licznik dostal szalu :-)
willy:
Nie przesadzajcie z tym poborem prądu przez podgrzewaną podłogę.
Średniej wielkości łazienka nie powinna pobierać więcej niż 200-300 W.
NAjlepiej spisz licznik, i sprawdz go po 1 dobie.
następnie włącz podłogę, odczekaj 1 dobę aż się nagrzeje, spisz licznik i sprawdz go jescze raz po dobie. Będziesz miała pogląd ile prądu pobiera twoja podłoga.
leo1:
A ta podloga jest tylko i wylacznie jedynym urzadzeniem cieplnym czy masz jeszcze grzejnik?jesli masz jeszcze grzejnik to na 1000% jest to tylko i wylacznie mata grzejana zatopiona w kleju pod plytkami i uwierz mi ze jak bedziesz tym grzac non stop to pojdzesz z torbami bo taki wynalazek jest tylko i wylacznie opcja komfort czyli nastawiasz sobie przykladowo piec minut przed pojsciem do lazienki wziasc prysznic czy sie wykapac i zeby nozki nie marzly to sobie grzejesz podloge i powyjsciu ja wylanczasz.Jedynym rozwiazaniem z elektryczna podlogowka w sensie ekonomicznym jest kabel grzejny zatopiony w wylewke betonowa i on ma za zadanie ogrzewanie nie tylko podlogi ale rowniez calego pomieszczenia,zasada jego dzialania jest taka ze potrzebuje znacznie dluzszego czasu na nagrzanie podlogi ale za to bardzo dlugo oddaje cieplo poniewaz jest nagrzany caly beton pod plytkami razem z plytkami.
Adie:
OK dzieki... zrobie to publicznie ;D dla wiadomosci wszystkich... moze kiedys komus sie przyda... stan licznika na teraz: 006332... zobaczymy jutro... bez wlaczania pdlogi ;D ;D ;D
napiecie jak w telenoweli... :D
[Posted on: 01 Gru 2010, 21:35:16]
Leo1... moj drogi... jakie 5 minut??? podloga byla wloczona ponad godzine i zimna!!! mam grzejnik w lazience, ale chcialam sprobowac z ta podloga ;D skoro juz mam...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej