Ogólne > Rodzina ...
Zasilek rodzinny
AMGA:
Mam pytanie. Wyszlam za maz za obywatela Danii. W sierpniu tego roku przeprowadzilam sie z 2 dzieci w wieku 12 i 13 lat z Polski do Danii. Posiadam pozwolenie na prace i place 38 procent podatku. Na dzien dzisiejszy oczekuje wraz z dziecmi na pozwolenie na pobyt w Danii. Czy nalezy mi sie zasilek rodzinny na dzieci i gdzie mam zlozyc dokumenty. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.
Bella:
Zasilek na dzieci zalatwia sie w komune. Mozesz poprosic meza o pomoc, ale pieniadze beda przelewane na Twoje konto. Pozdrawiam
malin:
Nic nie trzeba zalatwiac. Komuna tobi to sama. Jak zarejestrujesz sie i dzeci w komunie dostaniesz informacje aby podac numer konta na ktore maja byc przelewane pieniadze Nemkonto. I to tyle.
Bella:
Byc moze zalezy to od kommune. My musielimy to zglosic w kommune, sami nam nic nie zaproponowali.
Jomir:
Mi tylko przyslali zawiadomienie, ze mam zalozyc NEM Konto... zalozylam, a reszte zalatwil sam bank...
Pieniazki przyszly, a gdy przyszly sam SKAT sie zglosil do nas, ze powinnismy ze wzgledu na dzieci miec wieksza ulge podatkowa...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej