Ogólne > Hydepark

Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej

<< < (221/234) > >>

vordingborg:
Pewnie za kilka lat panie pokroju hb/Mira wylegiwać się będą na basenie w burkach bez prawa głosu i wtedy budiet haraszo  ;D

Jomir:
Polska jest krajem katolickim... no i wszystko w temacie...

MI sie wydawalo, ze jest nowoczesnym? panstwem demokratycznym, w ktorym wiekszosc obywateli jest wyznania rzymsko-katolickiego, no, ale jak sie okazuje.
Mylilam sie.

Nie bede dalej bic piany, nie lubie sie powtarzac, a to co mialam do powiedzenia zostalo napisane.

dania_d:
Jomir mylisz się Polska jest nada krajem nowoczesnym ale z demokracja nie ma nic wspólnego, nadal rządzi układ. Kiedyś był rosyjski układ dziś zlodziejski.
Polacy są bardzoooooo wyznania rzymskokatolickiego. Ale to wyznanie nie ma nic wspólnego z chrześcijańskiej Religi. Parę tylko punktów można wymienić. 100 % Polaków zna "ojcze nasz...." a spytaj się jak Bóg ma na imię, o które się modlą w formule?
Modlą się o przyjście królestwa niebieskiego ale wierzą że królestwo nie przyjdzie tylko ono istnieje już tam u góry?
Mogę Ci tak wymieniać setki takich.
Wystrzegaja się że nie będą mieć żadnych innych bóstw,  bogów itd q dziś. 90% wierzy w podkowe, słoniki, żabki itd itd

spooky:
hb - znowu to samo :), ja naprawdę już wymiękam (czytam Twoją wypowiedź i się za chwilę zastanawiam ... wtf? ;)) ... piszemy tematycznie (ja do Ciebie) o uchodźcach zalewających Europę Zachodnią, a Ty co chwilę piszesz o tym jak jest w Polsce :-X
O chrześcijaństwie to nie ze mną.
A propos fotek - sorry, to Jomir linkowała.

A tak podsumowując ... pamiętamy wątek o uchodźcach ... hb - sama wiesz, że pisałaś o nich przyjaźnie, żeby ich wpuszczać, Jomir bardziej wypośrodkowana ;) ... ale pisałaś, żeby wpuszczać ...

... a później stało się w Niemczech to, co się stało - masowe molestowania, gwałty, rabunki ... i proszę Cię tylko, nie dla mnie, nie dla innych, tylko dla siebie, dla własnego jakiegoś zastanowienia się - może czasami nie warto sobie ślepo ufać, tylko na chwilę przystanąć, popatrzeć na to, co się dzieje dookoła i przemyśleć sprawę. Przecież w Niemczech tych wydarzeń nie dokonały zielone ludziki, byli to ludzie, którzy zostali wpuszczeni do Europy. I myślisz, że to jednorazowe wydarzenie? - przecież to cały czas w nich siedzi. Gdyby tych ludzi tutaj nie było, to by nie było takich przykrych, dla wielu kobiet, wydarzeń. Dla mnie to było oczywiste, że taka mieszanka kultur i poziomu rozwoju jest nie do przyjęcia i będzie skutkowała różnymi nieprzyjemnościami, nie wiem jak można mieć takie klapki na oczach, by tego nie widzieć.

dania_d:
Nie mogę znaleźć teraz tego linku ale w Tønder już mają azylanci zakaz wstępu na basen

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej