Ogólne > Hydepark

Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej

<< < (225/234) > >>

happybeti:
Co prawda nie w duńskiej...Ale w temacie...
Dla mających kłopoty z faktami, podpowiem, że "ciapty" NIE JEST określeniem narodowości, Syryjczyk to nie to samo, co , dajmy na to, Pakistańczyk .
Dlaczego nasza nacja jest tak "szczególnie wyróżniana" ?
Hm...może faktycznie się wyróżnia...

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/polacy-najliczniejsza-grupa-przestepcza-wsrod-imigrantow-w-w-wielkiej-brytanii/q1efgc?google_editors_picks=true

spooky:
"Rumunii – 175 tysięcy emigrantów i ponad sześć tysięcy przestępstw"
"Irlandczyków, których na wyspach jest 331 tysięcy. Dopuścili się oni 5164 przestępstw."
"Obecnie jest ich 853 tysiące i w zeszłym roku wg. National Police Chiefs' Council dokonali ponad 10 tys. przestępstw."

Beti - policz sobie średnią liczbę przestępstw na 100 000 emigrantów i zobaczysz, że Polacy, średnio, popełniają najmniej przestępstw, ale tak to jest jak się pisze tylko po to, żeby pisać z pewnym nastawieniem. Chyba, że zostałaś zmanipulowana numerkami (co często się stosuje na tym świecie).

dania_d:
Ja bym powiedział inaczej. Polacy biorą się za kradzieże a nie potrafią kraść. Te cyferki to liczby zlapanych, czyli Polacy są najmniej sprytni przy kradzieży bo dają się złapać. Bo gdyby było przestępstw 1000 a zlapanych Polaków by było 100 to 10% przestępstw to Polacy. Ale jakby złapali tylko 1 polaka to przestępstw popełnianych jest 1% przez Polakow.  więc zanim zaczniesc kraść naucz się od innych albo nie kradnij

happybeti:

--- Cytat: spooky w 04 Mar 2016, 04:27:19 ---"Rumunii – 175 tysięcy emigrantów i ponad sześć tysięcy przestępstw"
"Irlandczyków, których na wyspach jest 331 tysięcy. Dopuścili się oni 5164 przestępstw."
"Obecnie jest ich 853 tysiące i w zeszłym roku wg. National Police Chiefs' Council dokonali ponad 10 tys. przestępstw."

Beti - policz sobie średnią liczbę przestępstw na 100 000 emigrantów i zobaczysz, że Polacy, średnio, popełniają najmniej przestępstw, ale tak to jest jak się pisze tylko po to, żeby pisać z pewnym nastawieniem. Chyba, że zostałaś zmanipulowana numerkami (co często się stosuje na tym świecie).

--- Koniec cytatu ---

Otóż to, spooky ...
Zobacz: to tylko przedruk z "Daily Mail" bodajże- tabloidu, ale tabloidu adresowanego do konserwatywnej części społeczeństwa brytyjskiego. Tej, której "poparciem" szczyci się PIS (no, ale to szczegół, Brytyjczycy PISem i jego zyczeniami akurat w ogóle sobie głowy nie zawracają) .
Skoro taki jest "przekaz", to ma jakiś cel, jak słusznie zauważyłeś.
Nie o manipulację MNIE, czy jakiegokolwiek innego Polaka chodziło w tym artykule i tej wypowiedzi. Autorzy artykułu, jak już nadmieniłam, opinię Polaków akurat mają...w głębokim...
Pomyśl nad tym.

PS
Oczywiście, że procentowo wygląda to inaczej, przeliczyc nie było trudno. Ale nagłówek jest nagłowkiem, nie ?

Habanero:

--- Cytat: dania_d w 04 Mar 2016, 09:30:19 ---Ja bym powiedział inaczej. Polacy biorą się za kradzieże a nie potrafią kraść. Te cyferki to liczby zlapanych, czyli Polacy są najmniej sprytni przy kradzieży bo dają się złapać. Bo gdyby było przestępstw 1000 a zlapanych Polaków by było 100 to 10% przestępstw to Polacy. Ale jakby złapali tylko 1 polaka to przestępstw popełnianych jest 1% przez Polakow.  więc zanim zaczniesc kraść naucz się od innych albo nie kradnij

--- Koniec cytatu ---

Lepiej nie uczyć się kraść bo się duńskie władze obrażą za robienie konkurencji. Zresztą sami Duńczycy wcale nie są lepsi... Osobiście poznałem lekko licząc pięć osób , które z kradzieży zrobiły sobie źródło utrzymania, ale kiedy tylko mogą to wrzeszczą że dla Polaków trzeba wprowadzić zakaz chodzenia w sandałach bo kradniemy nawet palcami u stóp. Taka podwójna moralność, kolejny element duńskiej spuścizny narodowej

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej