Ogólne > Hydepark

Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej

<< < (228/234) > >>

Habanero:

--- Cytat: daniaa w 25 Maj 2016, 21:33:39 ---Zgadzam się co do "Januszy" zerwanych z łańcucha.
Natomiast co do narodowości Januszy:  duński Janusz, nie rzuca się w oczy w Danii, tak jak polski. Tak więc: angielscy Janusze robią wiochę w Krakowie, a duńscy Janusze w Hiszpanii :)
A co do kradzieży... to jasne, że o "zwykłych" kradzieżach dokonywanych przez duńczyków pisać chętnie się nie będzie. ;)

--- Koniec cytatu ---

To fakt. Sam kiedyś sąsiadowałem z takim, który wyzywał mnie i znajomych od złodziei przy każdej sposobności, a jak się później okazało to on był złodziejem i to bardzo pracowitym

dania_d:
cos milego wreszcie
http://www.tv2oj.dk/artikel/speedway-polsk-fest-paa-casa-arena-i-horsens

dania_d:
I po raz kolejny zablysneli nasi
http://www.tv2oj.dk/artikel/polske-cykeltyve-blev-taget-paa-fersk-gerning

TomTom:
Rosjanie, litwini, ukraincy, czesi turcy ,marokancy, afrykańczycy i inne nacje. Więcie co rózni ich od nas Polaków ? :)

roga:

--- Cytat: vordingborg w 04 Mar 2016, 17:39:15 ---Roguś co c tymi 9 miliardami ze skat, bo coś ucichło ?

--- Koniec cytatu ---

Raczej juz nie 9 ale 13 miliardow a moze i wiecej. Dla mnie i mojej rodziny nic nie ucichlo, przeciwnie. Jezeli sledziles ostatnio ta sprawe, to zapewnw wiesz, ze SKAT wstrzymal poprzedni Indrivningssystem (system egzekwoania dlugow klientow) i ma powazne problemy z odzyskiwaniem swoim naleznosci. Dlatego SKAT postanowil zwrocic sie do najlepszych firm IT w celu stworzenia nowego systemu. Poprzedni byl zrobiony przez KMD (Kommunedata), ktora jeszcze do niedawna miala monopol na wszystkie zlecenia komunalne/panstowe i powazne problemy w zaspokojeniu potrzeb klientow. Prawdopodobnie SKAT wystapi o odszkodowanie w kwocie ponad 600 milionow koron za nieprawidlowosci w poprzednim systemie - tsk pisze prasa. Tymczasem SKAT wybral juz firme IT, ktora ma sie zajac tym nowym Indrivelsessystemem, a mianowicie Netcompany. Oficjalne opublikowanie tego faktu mialo miejsce w TV2 16.02.2016 jak rowniez w prasie, miedzy innymi w wywiadach z szefem i jednym z 2 wlascicieli Netcompany, a mianowicie "Roga - junior". Opracowanie i wprowadzenie systemu potrwa okolo 2 lat - jest to olbrzymie wielomilionowe/setki milionow zlecenie, ale oprocz tego firma uzyskuje niesamowita opinie, wartosc marketinkowa (reklama). A wiec nie tak cicho jakby sie wydawalo. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej