Ogólne > Hydepark
Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej
Jomir:
LO MATKO!!!
CHyba nikt z nich nie slyszal jej wypowiedzi, albo tlumacze byli zbyt kulturalni by tlumaczyc doslownie...
Coz IQ to nie wszytsko, jest jeszcze cos takiego jak inteligencja emocjonalna, spoleczna.... a tam Pani wypada bardzo, bardzo kiepsko....
Svaria:
Skoro topic o artykulach w prasie dunskiej to mysle ze rowniez tutaj warto zamiescic ten link:
http://da.wikipedia.org/wiki/Polen
Nie wiem, moze wiekszosci z was to nei razi ale mnie dosyc irytuje fakt ze dunska wersja wiki jako jedyna informuje iz Polska lezy w europie wschodniej a nie srodkowej, wbrew przyjetym normom i ustaleniom. Zeby bylo smeiszniej, kiedy otworzymy sobei strony z haslami - europa srodkowa oraz europa wschodnia to jakos tam wszystko znajduje si ena swoim miejscu.
To samo tyczy sie wielu artykulow turystycznych na temat naszego kraju w jakiejkolwiek prasie dusnkiej
Z pwoazaniem
Svaria
Marys:
Masz racje. Pokutuje poglad w ich mentalnosci - z czasow przynaleznosci do Bloku Wschodniego, czyli okupacji radzieckiej Polski. Ale z tym sie spotkasz nie tylko w Danii. Dla pocieszenia dodam, ze przecietny Amerykanin nawet o Polsce nie slyszal :) Przekonalem sie o tym osobiscie, konkretnie chodzi mi o stan Oklahoma.
willy:
Idea wikipedii jest mozliwosc edycji hasel przez kazdego. Nie widze prblemu abys poprawil to haslo.
Svaria:
Sek w tym ze nie mozna :) jest to chroniony artykul
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej