Ogólne > Hydepark
Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej
KoerOne:
@lilia
No więc właśnie tu się rodzi pytanie czy nie byłoby NAS, WAS czy ICH... każdy niech sobie sam na to odpowie. Ja jednak jestem zwolennikiem szczelnie zamkniętych granic Skandynawii (obwodu). Choćbym nawet miał kajakiem to i tak bym tu przypłynął. A tych tak zwanych ICH to z chęcią widziałbym w busie deport na lotnisko 8)
roga:
--- Cytat: KoerOne w 18 Gru 2012, 04:02:39 ---@lilia
A tych tak zwanych ICH to z chęcią widziałbym w busie deport na lotnisko
--- Koniec cytatu ---
Widzialbym tez wielu nie tylko z tak zwanych ICH ale rowniez z NAS i WAS. ???
nadin:
http://jyllands-posten.dk/aarhus/erhverv/article4955269.ece
KoerOne:
A to akurat nic nadzwyczajnego, WSZYSTKIE polskie (bądź też duńskie zarządzane przez polską kadrę) firmy oszukują ile wlezie ponieważ z reguły ani kadra kabusewnicza ani tym bardziej brygady robotników nie są złożone z profesjonalistów ponieważ ci już dawno wyjechali do Norwegii, tylko zwykle z desperatów którzy godzą się pracować za drobne (ang. peanuts) i tym samym niemożliwe jest działanie wedle zasad stworzonych dla zawodowców. Taka firma zbudowana z laików zwyczajnie nie dałaby rady sprostać normom, standardom ani terminom. Dlatego każdy patrzy jak tu tylko oszukać SKAT, jak oszukać pracownika, jak oszukać zleceniodawcę, a potem przed lustrem niczym pan Psikuta myśli sobie "ja to jestem cwaniak"... No cóż, Dania ma pecha bo znajduje się za blisko Polski :) Współczuję duńskim budowlańcom...
aisak:
--- Cytat: KoerOne w 24 Gru 2012, 12:17:09 ---A to akurat nic nadzwyczajnego, WSZYSTKIE polskie (bądź też duńskie zarządzane przez polską kadrę) firmy oszukują ile wlezie ponieważ z reguły ani kadra kabusewnicza ani tym bardziej brygady robotników nie są złożone z profesjonalistów ponieważ ci już dawno wyjechali do Norwegii, tylko zwykle z desperatów którzy godzą się pracować za drobne (ang. peanuts) i tym samym niemożliwe jest działanie wedle zasad stworzonych dla zawodowców. Taka firma zbudowana z laików zwyczajnie nie dałaby rady sprostać normom, standardom ani terminom. Dlatego każdy patrzy jak tu tylko oszukać SKAT, jak oszukać pracownika, jak oszukać zleceniodawcę, a potem przed lustrem niczym pan Psikuta myśli sobie "ja to jestem cwaniak"... No cóż, Dania ma pecha bo znajduje się za blisko Polski :) Współczuję duńskim budowlańcom...
--- Koniec cytatu ---
Dokladnie tak dziala firma, w ktorej pracuje. W calosci dunska :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej