Ogólne > Hydepark

Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej

<< < (157/234) > >>

aisak:

--- Cytat: @ae@ w 21 Lut 2013, 18:27:43 ---Jesli juz rezygnowac z jedzenia koniny to chyba byloby uczciwie zrezygnowac tez z jedzenia kurczaków, swinek, cielatek i rybek.
To tez zywe istoty i tez cierpia.

Widzial ktos kiedys fabryke prosiaków na zywo? Konskie targi to nic w porównaniu z fabrykami prosiat czy kurczat.

Ale taka juz ludzka natura - konik ladny i czesto romantycznie w filmach wystepuje wiec konika trzeba bronic a schabowy mniam mniam.

Dla wyjasnienia - osobiscie wcinam kazde miesko bylebym tylko nie musiala tego wczesniej sama upolowac.
 :)

--- Koniec cytatu ---
Tjaaaa, masz racje.... Gdybym mogla , to bym nie jadla, ale za bardzo lubie miesko :(. A na wsi za dziecka mialam "przyjaciol" nie tylko wsrod konikow, kotkow czy pieskow ale i krolikow i prosiaczkow...  Masakra po prostu :(

aisak:

--- Cytat: vordingborg w 21 Lut 2013, 18:42:05 ---A ja lubię coś upolować7złowić np. rybkę i samemu ją przyrządzić, taka natura faceta...
a konia to tylko z kopytami  :)

--- Koniec cytatu ---
Zlota ;)?

@ae@:
To pasujemy do siebie - ty lowisz i przyrzadzasz a ja wcinam  ;D

aisak:

--- Cytat: @ae@ w 21 Lut 2013, 18:49:43 ---To pasujemy do siebie - ty lowisz i przyrzadzasz a ja wcinam  ;D

--- Koniec cytatu ---

;D

happybeti:
@ae@- nie tylko upolowac, ale i wyhodować sama, a potem zabić i zjeść...brrrr...Do każdego kurczaka bym się przywiązała  ;) ;D
Mięso ze sklepu jest "nijakie", nie wzbudza litości czy żalu...
Aczkolwiek mój sredni syn, jak był mały (jakieś 4-5 lat), bał się mięsa i nie chciał go jeść przez długi czas ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej