Ogólne > Hydepark
Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej
1941:
--- Cytat: KoerOne w 23 Cze 2013, 20:11:45 ---Miałem podobnie kiedyś dawno temu na Jutlandii :) wspaniałe to były chwile... :)
--- Koniec cytatu ---
Wspaniałe, ze bez wysiłku??? ;)
Czy ze dobra atmosfera i luzik a tubylcy mili i serdeczni bez wrednych usmieszków?
KoerOne:
Chodziło mi generalnie o to niezamykanie domu :) A to że wszyscy uśmiechnięci i życzliwi to inna sprawa...
KoerOne:
Zresztą to samo w Szwecji, po powrocie do Polski zawsze uderzało mnie to że "u nas" wszyscy na ulicach jacyś wkurwieni, każdy na każdego patrzy spode łba, każdy jakiś nieobecny jakby żywe zombie... Tylko przemknąć, przeżyć kolejny dzień niezauważenie, odhaczyć, i tak do śmierci... Ech, no co kraj to obyczaj...
aisak:
--- Cytat: KoerOne w 23 Cze 2013, 21:12:38 ---Zresztą to samo w Szwecji, po powrocie do Polski zawsze uderzało mnie to że "u nas" wszyscy na ulicach jacyś wkurwieni, każdy na każdego patrzy spode łba, każdy jakiś nieobecny jakby żywe zombie... Tylko przemknąć, przeżyć kolejny dzień niezauważenie, odhaczyć, i tak do śmierci... Ech, no co kraj to obyczaj...
--- Koniec cytatu ---
A propos, to zeby nie bylo, ze ja zawsze na nie i przeciwko... ;).
Zyc mi sie chce, gdy ide po dunskiej plazy, lub jade rowerem, albo tez mecze sie biegajac a przechodzacy obok ludzie zyczliwie sie usmiechaja, kiwaja glowami, pozdrawiaja mnie... Normalnie , jak dla mnie, 100% doladowanie dobrego humoru i fajny nastroj na dlugo :).
To samo w pracy. Tego tu sie nauczylam, wlasnie od Dunczykow ;), chocby niebo sie walilo na Ciebie z wszystkimi gwiazdami na raz, usmiechaj sie. To czyni cuda, praca wydaje sie lzejsza, uplywa szybciej, dzien jest radosniejszy a zle mysli odchodza w niebyt... :)
1941:
--- Cytat: aisak w 23 Cze 2013, 21:19:52 ---A propos, to zeby nie bylo, ze ja zawsze na nie i przeciwko... ;).
Zyc mi sie chce, gdy ide po dunskiej plazy, lub jade rowerem, albo tez mecze sie biegajac a przechodzacy obok ludzie zyczliwie sie usmiechaja, kiwaja glowami, pozdrawiaja mnie... Normalnie , jak dla mnie, 100% doladowanie dobrego humoru i fajny nastroj na dlugo :).
To samo w pracy. Tego tu sie nauczylam, wlasnie od Dunczykow ;), chocby niebo sie walilo na Ciebie z wszystkimi gwiazdami na raz, usmiechaj sie. To czyni cuda, praca wydaje sie lzejsza, uplywa szybciej, dzien jest radosniejszy a zle mysli odchodza w niebyt... :)
--- Koniec cytatu ---
No zabrzmiało jak: do zakochania jeden krok ;D ;D ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej