Ogólne > Hydepark
Artykuly o Polsce i Polakach w prasie dunskiej
waruiny:
--- Cytat: zpatentem w 15 Sie 2013, 19:19:55 ---Wynika z tego, ze ASP nie nadajes sie do prac wykonczeniowych :)
--- Koniec cytatu ---
No właśnie, co oznaczają skróty ASP i AH. Wytłumaczcie proszę.
vordingborg:
--- Cytat: waruiny w 15 Sie 2013, 19:36:01 ---No właśnie, co oznaczają skróty ASP i AH. Wytłumaczcie proszę.
--- Koniec cytatu ---
ASP to Abdul Szahid Pita
AH zwyczajnie Ahmed ;D
happybeti:
--- Cytat: AK211 w 15 Sie 2013, 19:25:32 ---Nie tylko nie zaczaiłeś, to jeszcze się kompromitujesz, :o :-[ No, coś Ty ??!
Mają nas nazywać Polacy, a nie polacy. Zauważasz różnicę, czy dalej nie..?
Co do powyższych wypowiedzi i szczególnego akcentu w wypowiedzi, to jak najbardziej prawda :)
Różnicę słychać "gołym" uchem, choć w mojej wypowiedzi i krótkim liście do tv2, chodziło o byk ortograficzny.
--- Koniec cytatu ---
Prosze, wyjaśnij jeszcze raz, bo może ja też jakaś tępa jestem- jak mogłeś USŁYSZEĆ tę małą literę i byk ortograficzny ?? :o
Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, że chodziło o coś, co się SŁYSZY .
Albo precyzyjniej się wyrażaj, albo nie obrażaj ludzi, że zobaczyli to, co napisałeś.
BTW, "byka" to popełniłeś ty w swoim poście- pisząc "polak" bez cudzysłowu.
Wiekszość zapewne stwierdziła, że przydarzyła ci się literówka i litościwie tej małej litery się nie czepiała.
Na drugi raz, jak nie wypowiadasz się sam, a kogoś cytujesz, używaj tego cudzysłowu ::).
I kto tu się kompromituje ? ::)
Z twojej wypowiedzi kolejny raz wynika, że jacyś "Polacy" maja nas jakoś tam nazywac, ale już "polacy" nie maja tego przywileju.
No, sorry, ale często drobny znaczek interpunkcyjny całkowicie zmienia sens wypowiedzi.
AK211:
--- Cytat: happybeti w 15 Sie 2013, 20:20:28 ---Z twojej wypowiedzi kolejny raz wynika, że jacyś "Polacy" maja nas jakoś tam nazywac, ale już "polacy" nie maja tego przywileju.
No, sorry, ale często drobny znaczek interpunkcyjny całkowicie zmienia sens wypowiedzi.
--- Koniec cytatu ---
Ok, racja, skrót myślowy i pośpiech.
Usłyszeć "małej litery" nie można - w linku o rowerach był artykuł, nie materiał na wizji, w związku z czym uwaga została skabusewana na tytuł - z bykiem, w wytłuszczonej linii.
happybeti:
Dzięki za wyjasnienie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej