Ogólne > Hydepark

Przewoz zwierzat do danii/PYTANIE!

(1/2) > >>

anijah:
 Witam!
Mam takie pytanie  w jaki sposób można transportować zwierzeta z Polski do Danii? Oczywiście pomijam  kwestie podroży własnym samochodem. Badziej interesują mnie inne mozliwosci( samolot , bus itd.). Sprawdzilam  wykaz wszystkich przepisów  dotyczących przewozu zwierząt z Polski do Danii i nie ma  z tym problemu, jednak nie mogę nic konkretnego  wyczyytac ze stron internetowych przewoznikow.
Moze ktoś miał jakieś doświadczenia w tej sprawie lub coś slyszal?

Byłabym wdzięczna za info.

Pozdrawiam ;)

MargaretMitchell:
Jeśli chodzi o samolot - wszystko znajdziesz na stronach linii lotniczych, mogą być drobne różnice, generalnie malutkie pieski można przewozić w kabinie pasażerskiej, natomiast większe w specjalnej klatce w luku bagażowym. Trzeba wcześniej zrobić rezerwację, bo linie mają limit zwierząt na rejs.
Jeśli napiszesz mi jaką linią chcesz lecieć - podam Ci bardziej szczegółowe dane.

anijah:
ufff.. nie wyglada to za ciekawie..
 Chce leciec norwegian ale juz dostalam odpowiedz z biura  ze nie ma takiej mozliwosc.. Sprawdzalam prawie kazda inna linie  ktora ma bezposrednie poloczenie z Warszawa i kopenhaga bo nie mam serca  wez malego  psa z przesiadkami !
Oczywiscie moglabym skorzystac z linii LOT ale bilety sa w kosmicznych cenach..wiec mam naprawde olbrzymi dylemat.. najwidoczniej nie mam innego wyjscia tylko przewiesc psa samochodem , bo mozliwosc transportu  samolotoem jest tylko na stronach internetowych, :-[

Jomir:
Samochodem nie ma najmniejszego problemu.
Jesli wybierzesz trase przez Rostock, po prostu sobie jedziesz.
Jesli Swinoujscie-Kopenhaga, musisz wykupic cala kabine dla siebie.

MargaretMitchell:
Norvegian niestety nie akceptuje zwierząt na trasach do/z Polski.
A tu masz regulacje SAS-a : http://www.flysas.com/pl/pl/W-podrozy/Special_needs/Pets/Pet_in_cabin/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej