Ogólne > Pomoc!

rodzina 3 osobowa-przymiarki

<< < (6/6)

luck_:
Ja co prawda planuje jechać tylko na 3-4 lata i wracać do Polski. Muszę spróbować i zobaczyć ile uda nam się odłożyć. Dlatego pytam się ile mogę średnio zarabiać netto. Jak tak sobie kalkuluje to wychodzi mi tak, że przy zarobkach 14000 koron brutto na mieszkanie 5000koron z tego podatek do 2000koron zostaje 7000 koron na życie dla rodziny. Jeżeli znajdę coś dla żony to jej wypłatę będziemy odładać, mam nadzieję że nam się to uda Muszę jeszcze poczytać o konkretach.

Powiedzcie mi co teraz muszę w pierwszej kolejności załatwić zgodę na pobyt czy pracę? I jakie dalej poczyniać kroki.

Bella:
Musisz znalezc pracodawce ktory zagwarantuje Ci prace. Dopabuse po otrzymaniu wstepnego kontraktu mozesz sie starac o pozwolenie na prace i pobyt. Po otrzymaniu pozwolenia mozesz zaczac prace. Mozna tez szukac pracy w firmach ktore maja specjalne pozwolenie na zatrudnianie pracownilkow przed zalatwieniem pelnych formalnosci. O tym pisala mnostwo ludzi tu na formum. Jest tez gdzies link do listy tych firm, ktore moga zatrudniac bez pozwolenia. Pozdrawiam

Patrycja:
Tak jak pisze Bella  8) na przyklad jedna z firm ktora ma pozwolenie na zatrudnianie pracownikow zanim zalatwia pozwolenie jest firma MorgenDistribution Danmark - roznoszenie gazet... ta firma wlasciwie zalatwia pozwolenia dla swoich pracownikow...

jej strona www.mdd.as

http://www.mdd.as/page_22.php   sa tu podane numery telefonow w zaleznosci od regionu w ktorym chcialbys pracowac ,jesli jestes zainteresowany to zadzwon  ;)

malin:
Pamietaj tylko ze jezeli znajdziesz prace w firmie ktora  moze zatrudniac Polakow bez czekania na pozwoelnie twoj numer CPR jest nieaktywny. Nalezy wyrobic turystyczna karte ubezpieczeniowa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej