Ogólne > Edukacja

Nauka jezyka dunskiego

<< < (10/38) > >>

piotr Lubań:
Witam wszystkich. Też uczę się duńskiego. Ma może ktoś jakieś materiały z duńskiej szkoły języjowej w pdf i mp3? A może wspólna nauka?
Moj Email: piotr_bajerski@op.pl
:D

Tula:
Wczoraj nauczycielka polecila nam genialny slownik. Jest on dla tych, ktorzy juz znaja troche jezyk, z masą przykladow uzycia slow i wyrazen.
http://korpus.dsl.dk/korpus2000/indgang.php

Jomir:
fajny!

dragonki:
ja jestem po module 5 dalej nie szlam bo chcialam isc do 9 kl.a w tej kl.bylam 3dni ;D a tak pozatym to jedno moge stwierdzic ze "mlody" sie szybciej nauczy jak "stary" mam brata skonczyl pare dni temu 8lat a tak gada po dunsku zze kazdy mysli ze on jest Dunem...po polsku tez gada ale czasami sie zacina albo przekreca np.zamiast "pokaz" to mowi "daj pokazac"  ;D ja znowu chodzilam do Produktionskol przez 3mies. gdzie 3dni bylam na kuchni a 2 dni nauki dunskiego,potem 3mies do Sprogskole i 3 dni do 9 klasy i powiem Wam ze nie za bardzo z tamtad wynioslam jezyka wiecej sie nauczylam po prostu gadajac z ludzmi....znalam 2 osoby...duny i gadalam z mama do nich po polsku i jeden sie nauczyl ale gada jak "murzyn" a ten drugi to jak z nim pojechalam do Pl to nikt nie wierzyl ze nie jest polakiem....PRZEZ ROZMOWE

Tula:

--- Cytat: dragonki w 12 Mar 2008, 19:40:55 ---ja jestem po module 5 dalej nie szlam
--- Koniec cytatu ---
Dalej to niewiele jest, wszak po module 5 zdaje sie PD3, a po nim juz tylko Studieprøve.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej