Ogólne > Pomoc!
Proszę o Pomoc!!! SKAT Co mam zrobić
mark:
pracowałem w Dani i dostałem do zapłacenie nie mała kwotę o co tu chodzi Pracowałem w tamtym roku w Dani i przyszło mi do zapłacenia za to dodatkowo jakiś podatek!! dopłata astronomiczna suma dla mnie nie jestem w stanie zapłacić tego przecież podatek miałem potrącany jak pracowałem co za dopłaty miałem Frikort Myślałem ze nie może się nic takiego zdarzyć pracując legalnie potrącali mi jakąś kwotę A teraz kwota do zapłacenia za podatek co to jest Nie zapłacę tego bo nie jest to możliwe dla mnie ta kwota mnie przerasta Mieszkam w Polsce czy musze to zapłacić co mogę zrobić jak nie zapłacę to co z tego powodu mogą mi zrobić jak ściągną mi ta kwotę Proszę o info Jakie konsekwencje mogę ponieść nie płacąc tego
Pracowałem legalnie miałem Frikort na jakąś kwotę nie pamiętam ile dokładnie, ale chyba 20000 na rok i ponoć przekroczyłem to nie wiem jak!!! i mam zapłacić straszna kwotę do podatku Musze??/ To zapłacić???? I co się stanie jak nie zapłacę, bo nie jestem w stanie tego zrobić
Klingon:
Karta podatkowa jest tylko zaliczką na podatek - właściwe rozliczenie jest wiosną następnego roku. Tak jak w Polsce, należy wypełnić PIT.
Mając frikort miałeś delegacyjne - czy wpisałeś tą ulgę w PIT?
Termin składania PIT upłynął 1 lipca - co robiłeś do tej pory?
PS. W rozliczeniu podatkowym pisze ile zarobiłeś.
mark:
Nic nie wypełniałem pracowałem na Frikort przez pośrednika 2mies po 2 miesiącach przeszyłem na kontrakt pracowałem cały rok w tym roku dostałem jakieś papiery ze skata i je odesłałem po kilku miesiącach dostałem do zapłacenia do Skata, Co będzie jak tego nie wpłacę
GoTTie:
--- Cytat: mark w 03 Lis 2007, 13:20:04 ---tym roku dostałem jakieś papiery ze skata i je odesłałem po kilku miesiącach dostałem do zapłacenia do Skata
--- Koniec cytatu ---
No to wszystko wyjasnia. Zamiast na rozliczeniu wpisac kwote wolna od podatku, ktora ci przyslugiwala przez caly rok, ty odeslales papiery i SKAT zalozyl ze nic takiego ci jednak nie przyslugiwalo i dlatego doliczylo ci nalezny podatek. Mozna wszystko wyprostowac w SKAT gdzie musisz sie udac z kontraktem zatrudnienia oraz z oswiadczeniem ze mieszkasz w Polsce. Powinienes wyjsc na 0 lub dostac zwrot.
mark:
Mogło to być zpowodowane tym że nie zmieniałem karty podatkowej ? jak przeszyłem na kontrakt ponoć miałem zmienić kartę z frikort na bikort to prawda Ja k przeszłem na kontrakt A ja zostałem na karcie podatkowej od pośrednika frikort która odebrałem z biura pośrednika Jaki mam wypelnic Pit w Skat o co zapytac ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej