Ogólne > Pomoc!
Proszę o Pomoc!!! SKAT Co mam zrobić
mark:
Zrobiłem jak zrobiłem to moja nie wiedza Ale co teraz? musze jechać do Dani to załatwić a Jak nic z tym nie zrobię co może się stać Skat będzie próbował ściągnąć te pieniądze ??/
Klingon:
Przeczytaj o delegacyjnym i oblicz jaka ulga Tobie przysługiwała. Potem możesz skontaktować się ze SKAT np. poprzez ich stronę internetową i poprosić o uwzględnienie tej ulgi (pomimo że termin już dawno upłynął).
Manior:
mark, Nie będziemy się tu bawić w ciuciubabkę czy zgaduj zgadulę. Albo piszesz konkrety ile zarobiłeś a ile Ci przysłali do zapłacenia,
albo nie wiem kto Ci w ciemno da konkretne wskazówki co z tym zrobić.
mark:
Odszukam te pisma ze skata i podam te cyfry kwoty dokładne OK. Interesuje mnie tylko, co będzie jak to zostawię jak jest, co skat może mi zrobić za to w Polsce czy będzie próbował przez polski urząd skarbowy ściągać mi pieniądze jest taka możliwość jak postępują w takich sprawach
Bella:
Mysle ze nie masz szans zeby uniknac placenia. Urzad skarbowy w Polsce ma kontakt z urzedem w Danii. W naszym przypadku maz zostal wezwany do urzedu w Polsce pomimo ze rozliczyl sie co do grosza z zarobkow. ALe mial w Daniii w tym czasie jak pracowal w Polsce, dodatkowy dochod ze sprzedanych akcji, i nie wpisal tego do deklaracji rozliczeniowej w Polsce. Duczycy wyslali informacje do Wawy i Polska skarbowka wezwala nas do urzedu zebysmy uregulowali :) A to bylo jeszcze przed tym jak Polska wstapila do Unii. Mysle ze teraz maja jeszcze lepszy kontakt.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej