Regionalne > Århus, Aalborg ...

Oferta dla osob z Aarhus

(1/3) > >>

caramints:
Witam.
Pisze w tej chwil licencjat w Wyższej Szkole Prac Społecznych w Aarhus. Licencjat jest praca badawcza na temat „Jaki typ wkładu może uzupełnić oferty państwowe w pracy z polskimi migrantami?”
Dlatego chciałbym przeprowadzić wywiad/rozmowę z grupa rodaków (około 10-20 osób), którzy przybyli tu do kraju po wstąpieniu polski do Unii, ale także zachęcam wszystkich innych Polaków przebywających w Danii do wzięcia udziału w tym wywiadzie. Ja będę w zasadzie tylko starał się utrzymywać ramy tej dyskusji by utrzymywała się tematyki integracji i pomocy dla polskich migrantów tu w Danii. Będziemy dyskutować tematy integracji, powodu przyjazdu, przeżyć i potrzeb z tym związanych. Porozmawiamy na temat Jak można polepszyć warunki Polaków tu będących, jak funkcjonują dotychczasowe inicjatywy polaków w tym:  fora, Ambasady organizacje polonijne. Jak funkcjonuje duński system w tym gmina, administracja, związki zawodowe? Będzie to jednocześnie możliwość poznania innych osób z Polski i podyskutowania z nimi.

Spotkanie odbędzie sie w niedziele 11.11.07
Pod adresem
Den Sociale Højskole i Aarhus
Nobelparken
Jens Chr. Skous Vej 2
DK-8000 Århus C

Osoby chętne proszę o potwierdzenie swojego przybycia najpóźniej w piątek 9.11.07 oraz jeżeli macie jakiekolwiek pytania związane z tym spotkaniem, i miejscem proszę o kontakt.
Mój mail to: fotoholik@gmail.com

Zapraszam
Z pozdrowieniami
Maciek

voyager:
czyli poniewaz piszesz prace to osoby maja sie pofatygowac do ciebie? o 2 w nocy czy o 18? i czy wstep jest platny? zartuje oczywiscie spoko ale nie podales godziny ale cos mi tu nie gra... chcesz zrobic wywiad i w twoim interesie inni maja zglosic sie do ciebie pod podany adres... no masz tupet:)))) daleko zajdziesz:)))

caramints:
Wiec godziny nie podalem bo najpierw musze zobaczyc ilu jest chetnych i na ktora ludziom najlepiej pasuje.
Co do tego drugiego, to wedlug mnie najlepiej bedzie jezeli bedzie to spotkanie z grupa i rozmowa bedzie w tym samym temacie, poniewaz napewno bardziej sie go otworzy, niz jezeli mialbym takie rozmowy przeprowadzac indywidualnie. Po drugie to robie to nie tylko z powodu mojej pracy, ale i tez dlatego, ze moim zdaniem brakuje w Danii miejsca lub osob z ktorymi Polacy mogli by sie skontaktowac w razie potrzeby, i jezeli to spotkanie w jakis sposob moze sie przyczynic do rozwiazania tego problemu, to chyba dobrze, nie? A zreszta bedzie kawa!! I promise! :-) Chodzi tu i w mojej pracy glownie o to, o czym wkolko na tym forum gadamy. Jak najlepiej sobie pomoc. Masz dalsze pytania, to pisz chetnie ci odpowiem, ale najlepiej by bylo jak bys wpadl w niedziele.. :-)

mala_z_Aarhus:
Mnie nie gra ortografia tego postu i sam temat pracy...Stylistycznie brzmi to jak urzednicza nowomowa. Ale moze Tula wypowie sie  w Twojej obronie.

Nie wiem jaka metode chcesz zastosowac w swoich badaniach? Panel, focus czy wywiad narracyjny ze standaryzowana lista pytan?
Z doswiadczenia moge Ci powiedziec, ze wywiad panelowy na 10-20 osob jest prawie ze niewykonalny dla pojedynczej osoby...
Bedziesz korzystal z opcji nagrywania kamera cyfrowa, czy tylko dyktafon?

caramints:
Będzie to focus interview i chodzi o dyskusje narzuconych przeze mnie tematów. Bede korzystal z dyktafonu.
Jednocześnie chodzi mi o mozliwosc spotkania się,przedyskutowania problemów polskich migrantów związanych z przeprowadzka do Danii. Nie mam żadnego budżetu, jeżeli bym miał to bym bardziej się skusił na inna strategie badawcza. Praca będzie pisana po duńsku, z tematu który jest wypracowany we wspolpracy z promotorem. Będzie to pierwsza praca napisana na temat potrzeb Polaków w Danii, NIE skoncentrowana tylko na rynku pracy.
Pisze prace samemu dlatego jeżeli masz wiedze na temat pisania tego typu pracy, która moglabys się podzielić chetnie posłucham, i zapraszam w niedziele. Ja tez sluze pomocą jeżeli taka jest potrzebna.
Kontakt pod wcześniej podanym mailem.

Pozdrawiam 
Maciek

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej