Ogólne > Rodzina ...
Opieka medyczna
ciacho:
Historia choroby zarowno po lacinie jak i po angielsku powinna byc jasna dla kazdego lekarza, chociaz moze bezpieczniej po lacinie :-\
Co do zoltej karty to napisz, koniecznie na papierze a nie mailem, list do kommune z prosba o wydanie tymczasowej zoltej karty do czasu dostania pozwolenia o prace. Opisz swoja sytuacje i zaznacz ze juz od paru miesiecy czekasz na papiery (zakladam ze pracujesz legalnie bez takowego pozwolenia bo pracodawca nalezy do grupy mogacej zatrudniac ludzi w momencie zlozenia przez nich wniosku). Ja mialam podobna sytuacje rok temu i bez problemu taka karte otrzymalam. Powodzenia
Jomir:
Od 1 maja nie potrzeba juz pozwolen na prace.
ciacho:
--- Cytat: Mirra w 07 Maj 2009, 19:08:48 ---Od 1 maja nie potrzeba juz pozwolen na prace.
--- Koniec cytatu ---
UPS, no to jestem troche nie na czasie.
kasia1518:
--- Cytat: ciacho w 07 Maj 2009, 12:18:32 ---Historia choroby zarowno po lacinie jak i po angielsku powinna byc jasna dla kazdego lekarza, chociaz moze bezpieczniej po lacinie :-\
Co do zoltej karty to napisz, koniecznie na papierze a nie mailem, list do kommune z prosba o wydanie tymczasowej zoltej karty do czasu dostania pozwolenia o prace. Opisz swoja sytuacje i zaznacz ze juz od paru miesiecy czekasz na papiery (zakladam ze pracujesz legalnie bez takowego pozwolenia bo pracodawca nalezy do grupy mogacej zatrudniac ludzi w momencie zlozenia przez nich wniosku). Ja mialam podobna sytuacje rok temu i bez problemu taka karte otrzymalam. Powodzenia
--- Koniec cytatu ---
Dzieki za info, sprobuję tak zrobic. Nie wiesz moze co powinnam zrobić żebym zaistniala w komputerze w komunie? Twierdzą ze ja tu tylko pracuję, a mieszkam w polsce.
--- Cytat: Mirra w 07 Maj 2009, 19:08:48 ---Od 1 maja nie potrzeba juz pozwolen na prace.
--- Koniec cytatu ---
To dlaczego moje dokumenty czekają w Kopenhadze na rozpatrzenie? Nie rozumiem tego. Powiedzieli ze mam sie uzbroić w cierpliwość, ponieważ na kilka tygodni przed 1 maja przestali rozpatrywać wnioski i maja ich teraz kupe.
Jomir:
Poniewaz wciaz trzeba miec pozwolenie na pobyt ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej