Ogólne > Praca w Danii
Jak wypelnic druki
grazyna12:
Jak wypelnic druki aby uzyskac zezwolenie na prace. Znam tylko angielski
GoTTie:
Masz juz formularz przed soba czy zaczynasz od 0? Jesli nie masz formularza to sciagnij go z tad:
http://www.udlst.dk/english/Work+and+Study/Forms/Default.htm
Form A jesli aplikujesz sie w Danii, Form F jesli z Polski przez ambasade. Inne w zaleznosci czy przedluzasz czy jestes studentka itp. Wszystko tam jest napisane.
Nie wystrasz sie gdy zobaczysz formularz, jest dosc prosty, jedynie wyglada strasznie. Masz tam w 2 linijsce w kazdym polu, angielskie tlumaczenie.
Nic, tylko wpisywac aktualne dane :)
W razie problemow pisz.
Grzegorz_Odense:
.
Ja to juz mam przebiegane w praktyce ze przez ambasade dunska w Warszawie ma sie juz na dzien dobry 2 tygodnie opóznienia . Wysylajcie bezposrednio do Udlændingestyrelsen w Danii . Szczególy sa w watku \"Procedura przy otrzymywaniu pracy\" .
grazyna12:
Dzieki. Jestem jeszcze na etapie zerowym. Jak bede miec problem to napisze. Na jaki adres wysyla sie te druki do Danii?
Grzegorz_Odense:
www.udlst.dk to stona internetowa Udlændingestyrelsen które udziela zezwolen . Tam jest ich adres .
Druki mozesz dostac z ambasady ( listownie ) . Kazdy jest z opisami po dunsku , angielsku i francusku . Wypelniasz w 2 egzemplarzach , zalaczasz 2 zdjecia i 2 kopie pierwszej strony w paszporcie i ewentualnie kopie kontraktu - ale jak ostatnio dzwonilem to mówili ze moze byc bez ( zawsze moze pracodawca im to doslac w ciagu jednego dnia ) .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej