Ogólne > Praca w Danii

Jak wypelnic druki

<< < (2/3) > >>

grazyna12:
Dziekuje za informacje. Chcxialabym jeszcze wiedziec. Jak przesyla druk pracodawca z Danii-listem czy moze byc za posrednictwem internetu.  I czy moge juz pisac do ambasady w Wawie aby mi przyslali druki jak nie mam jeszcze pracodawcy.POzdrawiam

grzegorz_odense:
Druki sa na stronie domowej Udlændingestyrrelsen www.udlst.dk - i stamtad je mozna sciagnac i wydrukowac . Jezeli nie ma sie dostepu do internetu to mozna poprosic o przeslanie z ambasady dunskiej w Warszawie . Zawsze mozna je otrzymac nawet jezeli nie ma sie pracy . Warto tez miec w pogotowiu 2 zdjecia i 2 kopie pierwszej strony paszportu .

Po znalezieniu pracodawcy startuje sie procedure opisana w watku \"Procedura otrzymywania pracy \"  .

Pracodawca wypelnia swoje zgloszenie i moze je przeslac elektronicznie lub poczta . Ale trzeba sie dowiedziec co wpisal - bo to samo musi byc w papierach starajacego sie o zezwolenie - ilosc godzin (  musi byc minimum 37 godzin u jednego pracodawcy - nie udzielaja zgody jezeli jest to suma godzín u dwóch ) .
I placa - czy godzinowa czy tygodniowa , evt. miesieczna .

marzena:
Dzieki. Bylam na tej stronie ale nie mam pojecia gdzie sa te druki?  Ma byc jakis formularz F i niewiem co jeszcze. Jak o znalezc. Pomozcie.  Ile jest tych drukow i czy wypelnia sie je potem odrecznie czy elektronicznie.  Wielkie dzieki za pomoc

GoTTie:
Tutaj masz bezpośredni link do formularza F

http://www.udlst.dk/NR/rdonlyres/e5wwunmjemvxwdmvcaom3unfn7nrxxwge3kss2jqqoopedlfy6fpvlmhfxynwawh77z574skikiivekwagnhdecu6he/USBlank+1+UM.doc

Tutaj natomiast do formularza A

http://www.udlst.dk/NR/rdonlyres/ef3gh775shksrybfxemfr6i6xk3thxpvh2wcro3uypmp3i5cre2i3ihzuro4dcdpkqlkq5cjgtlnkewm5ohw2ufwwed/USBLANK2+skema+A+NY+rettet+29%2e10%2e04.doc

Druki możesz wydrukować i wypełnić ręcznie. (łatwiej dla osób nie mających wprawy w pisaniu w Wordzie) Formularz to 6 stron. W każdej komórce jest tłumaczenie po angielsku. Jeśli będziesz miała problemy, to postaram sie zamieścić przykładowy wzor.

Pozdrawiam

marzena:
Wielkie dzieki. Pozdrawiam i jak nie bede czegos wiedziecto napisze.  Czy dobrze roizumiem. Do ambasady mam odeslac wypelnione druki A,F, ksero paszportu,2 zdjecia( Takie normalne czy jakies wymiary) i ten druk  od pracodawcy-jesli taki bedzie?. Pozdrawiam serdecznie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej