poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Witam :)  (Przeczytany 5161 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marekf

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Witam :)
« dnia: 10 Lis 2007, 19:07:29 »
Mam prośbe ,
Szukam osoby,która pomogłaby mi znależć w Danii pracę.Mam zamiar wyjechać z Polski w styczniu
Mimo ,iż jestem magistrem informatykiem ,to nie mam zamiaru pracować w zawodzie w Polsce
Szukam każdej pracy:sprzatanie......  Chcę uciec od tego kraju,bo mimo ,że mam studia wyższe wiem ,zarobki które są mi proponowane są poprostu śmieszne
Z miłą chęcia nawiąże kontakt z Polakami,którzy mieszkają w Danii od dłuższego czasu i wskazaliby mi dobrą drogę :)
Pozdrawiam serdecznie
marek

Offline Mirabelka

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +13/-3
Odp: Witam :)
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lis 2007, 20:28:08 »
Z takim zawodem i do sprzątania :o

Z tego co piszą w gazetach to potrzebuja w Danii informatyków. Zawód bardzo dobrze płatny. Prosze napisać czy zna pan jakiś język obcy.

Offline Marekf

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Lis 2007, 21:36:57 »
Witam
Tak,upadłem tak nisko.Ponieważ mam wiele marzeń do spełnienia,a w Polsce nigdy bym ich nie zzrealizował.Ten cały boom gospodarczy w Polsce to jakies nieporozumienie.Mam kontakt z wieloma osobami,dobrze wykształconymi,ktorzy pracuja za 1200zł na reke.Przecież to jest śmieszne,jak utrzymać za to rodzine,realizować się??Wolę pracować fizycznie i mieć satysfakcję z tego ,iż będzie mnie stać np pojechać na narty do Włoch.Mój język jest w stopniu średnio-zaawansowanym,nie miałem takiej potrzeby żeby używać go w pracy,wiec troche wyleciało z głowy,ale z chęcia sam zapisałbym sie na intensywny kurs angielskiego,wiec mysle ze z tym bym sobei poradził.Mimo,że jestem młody w Polsce zdobyłem spore doświadczenie,przez prawie cały okres studiów zdobywałem doświadczenie w różnych firmach jako informatyk,a przez ponad rok w największej na  świecie firmie informatycznej(myslę iż nazwy wymieniać nei trzeba).Patrząc na to co się dzieje dookoła można poprostu nie wytrzymać psychicznie.Jeśli mogłaby mi Pani pomóc w jakiś sposób,nakabusewać mnie to byłbym bardzo wdzięczny
Pozdrawiam
Marek

Offline Marekf

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lis 2007, 21:40:42 »
ahaa ponadto z chęcia szukam pracy jako fotograf albo masażysta ,są to moje pasje,a jeśli chodzi o masaż to posiadam nawet skończony kurs masażu klasycznego

Offline Mirabelka

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +13/-3
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Lis 2007, 23:26:49 »
Panie Marku wyslalam panu wiadomosc prywatna.  :)

Offline MargaretMitchell

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +5/-1
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Lis 2007, 12:08:24 »
Marku, popatrz tylko: to ogłoszenia o pracy dla osób z wykształceniem informatycznym z jedenego tylko portalu z ostatnich dwóch tygodni: http://www.pracuj.pl/OfertyPracy/WynikiProste.aspx?PageMethod=search&PN=1&ROP=20&KW=denmark&C=-1+&R=17+&P=-1&H=7A7493B99B897C86EA481B63B50EB92F

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +16/-6
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Lis 2007, 16:23:22 »
Marku, moje zdanie:
Jutro jest poniedzialek, zapisujesz się na intensywny kurs angielskiego.
Czym będziesz w tym lepszy tym bedziesz miał więcej możliwości znalezienia dobrej pracy.
Nie wiem czy osobiście polecałbym Ci Danię. Będziesz niemile zaskoczony podatkami.
Jeżeli się jednak zdecydujesz na DK to wal wysoko. W dużych koncernach o profilu międzynarodowym
językiem komunikacyjnym jest angielski.  Właśnie takie firmy jak Novo Nordisk, Maersk, Danfoss, TDC, 
Jeżeli firmie będzie zależało na pracowniku z takimi kwalifikacjami jak Twoje, to zajmą się Tobą.
Załatwią i mieszkanie i wszystkie inne sprawy praktyczne.

A z pracami fizycznymi przy sprzątaniu daj sobie spokój. Trochę źle wyglądają na cv. Nic nie wnoszą do kariery.

Pozdrawiam

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 11 Lis 2007, 16:23:22 »

Offline MargaretMitchell

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +5/-1
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Lis 2007, 16:31:15 »
Dokładnie takie samo mam zdanie jak Manior. Jesteś w tej dobrej sytuacji, że masz zawód poszukiwany w wielu krajach. Poświęć najbliższe nie wiem, pół roku, rok na intensywną naukę angielskiego i nic Cię już nie zatrzyma  :)
Masz olbrzymie możliwości, nie zaprzepaść swojej nauki, jeszcze trochę wysiłku i może być wspaniale. Szczerze Ci tego życzę.

Offline Bella

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +2/-1
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Lis 2007, 20:51:17 »
Ja tez mysle ze przez duze koncerny jest najlatwiej. Mozesz Marku albo sprawdzac ich stony co 2 trzy dni i przegladac oferty, albo wyslac do nich CV po angielsku z  adnotacja w jakim dziale szukasz pracy. W maersk mozesz sobie zalozyc konto "jobagent" gdzie zaznaczaz jaka praca Cie interesuje, w jakim kraju i w jakiej firmie (Maersk ma wiele roznych firm) i oni Ci przysylaja oferty ktore pasuja do Twoich kryteriow. W tej chwili na stronie jest aktywnych 17 ogloszen z dziedziny IT. Pozdrawiam
"It is not the strongest of the species who survive, nor the most intelligent, but those who are most adaptive to change"

Offline Marekf

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Lis 2007, 22:10:05 »
Serdecznie Wam dziękuje za udzieloną pomoc.Z pewnością z niej skorzystam.Jednakże jeśli nie uda mi sie nic znalezc do stycznia w swoim zawodzie to z pewnościa wyjadę i tak i podejmę się każdej pracy.Na miejscu będzie  mi już łatwiej cokolwiek załatwić.Widziałem gdzieś ogłoszenie ,ze szukają masażysty,może cos o tym słyszeliście??:)

Thunder86

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Lis 2007, 22:14:52 »
Polski informatyk to w każdym kraju UE jest chetnie widziany

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #10 dnia: 11 Lis 2007, 22:14:52 »

Witam!

Zaczęty przez GoTTieDział Hydepark

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 17508