Regionalne > Kopenhaga
Julen bliver gratis for S-togs-passagerer= gratis S-tog
Patrycja:
:o :o :o :o
Rozpoznasz mnie po zielonym berecie ;D ;D :D ;D
mala_z_Aarhus:
cd... Politiken, d.26.05.2008r.
Hovedstadens tog og bus bliver billigere i juni. W czerwcu pociagi i autobusy w stolicy beda tansze.
DSB, Movia i Metro ustalily wspolnie strategie na przyciagniecie wiekszej liczby osob do korzystania z pociagow i autobusow. W zwiazku z tym ceny biletow maja byc nizsze w niedziele oraz w godzinach najwczesniejszych oraz najpozniejszych.
Pasazerowie moga jezdzic taniej pociagiem i autobusem obrebie stolicy w cztery niedziele czerwca.
3. czerwca zaczyna sie "Lang Søndag" (Dluga niedziela), od godziny 5 rano do 4 nad ranem nastepnego dnia. Kazdy jadacy S-tog (kolejka podmiejska), metrem, autobusem, wystarczy ze skasuje tylko jeden raz bilet, ten zaczynajacy pierwszy przejazd danego dnia i na reszte czasu zwolniony jest z dodatkowych oplat/biletow.
Specjalne karty.
Osoby posiadajace karty przejazdowe/ bilety miesieczne moga uzywac CityPas i CityPar caly dzien we wszystkie soboty i w dni codzienne po godzinie 18tej.
Z CityPas mozna jezdzic po calej strefie dla stolicy za 15 koron za 1 klip.
Z CityPar mozna wziasc osobe towarzyszaca za jeden klip za 25 koron.
Juta, czy moglabys rzucic okiem...Jakos wydaje mi sie, ze tlumaczenie o promocji transportu miejskiego w Kopenhadze wymaga Twojej kontroli. :)
MargaretMitchell:
Rozumiem, że tylko w Kopenhadze?
mala_z_Aarhus:
Tak, wlasnie sie tak zastanawiam, dlaczego w Åarhus podobnych rzeczy nie organizuja.
Juta:
Wam zaoferuja darmowy internet w pociagach 8) http://politiken.dk/tjek/rejser/danmark/article513973.ece
Mala, ja przeczytalam to samo w "Politiken", ale jak tylko gdzies wyczytam cos innego, to dam znac.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej