Ogólne > Rodzina ...

Który szpital jest najlepszy?

<< < (3/3)

anha:

--- Cytat: MargaretMitchell w 30 Lis 2007, 16:53:07 ---to jest argument ;D
I zawsze można wpisać w kronice rodzinnej: przyszła/przyszedł na świat w klinice, gdzie przychodzą na świat koronowane głowy ;D
serio serio :)

--- Koniec cytatu ---
Ale jak dojdzie do opuszczenia szpitala Rybki z dzieckiem to nie liczyłabym na tłumy ludzi i transmisje w telewizji  ;) ;D
Chyba,że Willy z Rybką jest spokrewniony z rodziną królewską  :D
Przyznam się,że nie skapowałam wcześniej,że RybkaWillego i Willi to małżeństwo  :o Chyba za mało czytam wątków na forum.

Ale na temat.Byłam w szpitalu tylko jako odwiedzająca i to nie w Kph.Osobne pokoje z łazienką,wyprawka,pieluchy do użycia na miejscu,środki higieniczne poporodowe dla kobiety też,laktator.Sala porodowa z prysznicem,wanną.Ewentualne znieczulenie zo jest bezpłatne.
Dla mojej znajomej specjalnie sprowadzili w nocy polską położną i pediatrę.
Myślę,że tutaj nie ma jakiś znaczących różnic o opiece nad matką i dzieckiem w szpitalach,jak to ma miejsce w Polsce.
Rybko,może wybierz szpital Tobie najbliższy.
Gratulacje !!

Patrycja:
Ja tez nie pomoge w wyborze  ;) ale serdecznie Wam gratuluje i zycze przepieknych i niezpomnianych 9 miesiecy   ;D potem to sie dopabuse zacznie...
prawdziwe zycie w rodzinie  ;D

Hobcio:
Gratuluje!!!! I zycze wszystkiego najlepszego!!! Nie pomoge za bardzo w wyborze szpitala gdyz ich nie znam za bardzo...ja bym sklaniala sie ku Rigs Hospital ze wzgledu na rodzine krolewksa :-X Mialam tez w tym szpitalu moje pierwsze usg (nakkefold) i wspominam ta usluge dosc dobrze. Moja kolezanka rodzila w Rigs, i byla zadowolona. O Fredericksberg slyszalam jedna niezbyt pochlebna opiniel, za to o Bisbjerg nie wiem nic. Czasami mysle, ze moze mniejszy szpital lepiej sie Toba zaopiekuje, gdyz te wieksze mogly juz popasc w rutyne, i uslugi nie beda zbytnio profesjonalne. Nie zgadzam sie jednak, ze kazdy szpital jest rowny sobie nawet tutaj w Dani...Ja rodzilam w Hvidovre Hospital, ktory jest niby jednym z najlepszych jesli chodzi o poloznictwo, ale to tylko opinia na ktorej on jedzie, i ktora juz jest dawno nieaktualna. Nie polece tego szpitala nikomu kto chce miec dobra i profesjonalna opieke. Mam nadzieje, ze Ci za bardzo nie pogmatwalam. Pamietaj tez, ze zawsze mozesz zmienic szpital jesli z jakiegos wzgledu Ci sie nie spodoba i wybrac inny z tych dozwolonych!! Jeszcze raz zycze wszystkiego dobrego!!!!!!

RybkaWillego:
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i gratulacje. Przemyśleliśmy z mężem (Willlim) całą sprawe i postanowiliśmy, że będziemy rodzić w Rigs hospitalet. Słyszeliśmy wiele bardzo dobrzych opini na temat tego szpitala i spodobał nam się on. Pozatym kto by nie chciał rodzić w szpitalu, w którym rodzą Panie z rodziny królewskiej  ;)

Pozdrawiam i dzieki jeszcze raz za wasze opinie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej