Ogólne > Rodzina ...

ginekolog

<< < (6/6)

evi:

--- Cytat: Tula w 07 Gru 2007, 14:56:42 --- ??? ??? ???
A to CO ma niby znaczyc? Moze z laski swojej napiszesz mi, czym dla Ciebie jest polskosc w takim razie. Moze byc w osobnym temacie.Najlepiej, Madziu, to sie uczyc chinskiego. W koncu mowi nim najwiecej osob na swiecie ::).

--- Koniec cytatu ---

Tula mam wrażenie że jesteś nafukana na mnie.To że nie zgadzałam się z Tobą w jednym temacie nie oznacza że będę to robiła przy każdej sposobności.Akurat Twoja wypowiedź w tym watku  mile mnie rozczarowała

Juta-
1,Oczywiście że jeśli masz chęci to wszystkiego się mozna nauczyc
2,Może powiedziałabym-Spoko,spróbuj.Minie może parę tygodni i zapiszesz się na kurs duńskiego.Nie bedziesz mowiła pewnie juz nigdy jak dunka,ale bedziesz z mężem.Razem bedzie wam łatwiej pokonac trudności zycia
3,Definicja polskości?
Nie można napisac o tym w trzech zdaniach.

Klingon-Nie prowokuj mnie,bo jak zacznę pisac o tolerancji to Willy bedzie musiał kupic nowy serwer  ;D

Ilona:
hej mam mały problem chciałam sie zapisać do polskiego ginekologa ale na tego co dostałam zamiary to juz nie przyjmuje  :'( zna ktoś może jakiegoś proszę o odpowiec na mój poczte dzilona20@wp.pl dziekuję z góry Ilona

Slawek Kopenhaga:

--- Cytat: mala_z_Aarhus ---Wydaje mi sie, ze powinienes poprosic swojego lekarza - interniste o pomoc.
Jednoczesnie w Danii, jak i innych krajach, to lekarz internista jest odpowiedzialny za opieke medyczna ciezarnej.

--- Koniec cytatu ---

Kompletne pomieszanie z poplataniem.

Internista to specjalista chorob wewnetrznych, po dunsku speciallæge i intern medicin.

Lekarz rodzinny to specjalista medycyny rodzinnej po polsku, po dunsku speciallæge i almen medicin.

To dwie zupelnie rozne specjalizacje. Co prawda w Polsce internisci bywaja zatrudniani jako lekarze rodzinni, tylko dlatego, ze nie ma odpowiedniej ilosci specjalistow medycyny rodzinnej, zwlaszcza w osrodkach wiejskich, gdzie czesto nawet lekarze bez specjalizacji (czy z dawnym pierwszym stopniem, co w rozumieniu przepisow unijnych oznacza - bez specjalizacji) sa rodzinnymi.

W Danii tylko specjalista med. rodzinnej moze byc lekarzem rodzinnym, a internistow mozna spotkac w szpitalach na oddzialach wewnetrznych czy tez typu akut medicinsk afdeling (AMA).

Mysle, ze z grubsza wyjasnilem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej