Ogólne > Rodzina ...
ciąża
Edytam:
Ja w pierwszej ciąży miałam sporo problemów (w Polsce, leżałam w szpitalu 3 razy, w sumie ok. półtora miesiąca) i tutaj, gdy powiedziałam , jak było 1 raz, lekarka bardzo dokładnie przeanalizowała przebieg 1 ciąży, wprowadziła w swoje dane informacje z wypisu ze szpitala po 1 porodzie. Zrobiłam po tym dodatkowe badania, aby sprawdzić, czy tamte problemy nie wracają, i jak okazało się, że nie, pracuję sobie dalej, a lekarza zobaczę dopabuse na koniec ciąży.... Dobre strony: nie nakręcam się. Jak badania wykazują, że wszystko jest prawidłowo, po co biegać do lekarza co miesiąc? U położnej natomiast spędziłam 50 minut, zostałam przeszkolona z potrzebnych w ciąży pierwiastków chem. i takie tam. To, co w Polsce miałam w szkole rodzicielstwa, tu jest w standardowej opiece nad ciężarną. Myślę, że to dobrze.
marta12:
--------------------------------------------------------------------------------
witam.jestem w ciazy umowilam sie na wizyte u lekarza pierwszego kontaktu.lekarz bardzo zdziwil sie ze przyszlam do niego,zapytal czy mam jakies problemy,bo tylko wtedy mozna isc na wizyte do lekarza ,no ale skoro jestem to moze mi zalozyc karte ,wiec zmierzyl mi cisnienie krwi,zapytal jeszcze czy zrobic mi analize krwi przyczym zaznaczyle ze badanie takie zwykle robi sie jak jest problem.nie zapytal ktory to tydzien nic wogole.co mam teraz zrobic ?czy on automatycznie mnie skieruje do poloznej czy to moze ja musze podjac jakies dalsze kroki?prosze dziewczyny o pomoc ,bo naprawde nie wiem co mam zrobic.
felis:
Gratulacje. W którym tygodniu jesteś?
marta12:
z moich obliczen wynika ze to juz 14 tydz.wiec dziwi mnietakie potraktowanie przez lekarza ,tymbardziej ze dlugo musialam czekac na wizyte.a teraz to juz nie wiem co zrobic.
***Aneczka***:
W moim przypadku to bylo tak, poszlam do lekarza, powiedzialam, ze jestem w ciazy, zalozyl mi karte ciazowa, zapytal sie w ktorym szpitalu chcilalabym rodzic, potem wyslal tam list, po jakos tyg przyszla do mnie odpowiedz ze szpitala z data i godzina spotkania, tam mialam za pierwszym razem badanie krwi a potem usg, bylo to w 10 tyg ciazy
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej