Ogólne > Rodzina ...
ciąża
Edytam:
Ja miałam ok. 3 wizyt u lekarza ( pierwsza z testem ciążowym i pytaniem, czy chcę to dziecko, następne, gdy coś mi dolegało). Kończę już ciążę, i następne spotkanie mam 2 miesiące po porodzie, z dzieckiem już:)
U położnej tak samo, niby zapowiadała, że spotkamy się ok. 6 razy, ale pierwsza wizyta była prawie w połowie ciąży, dalej jeszcze 2. Na 4 mam iść 10 dni przed terminem porodu, więc może w ogóle do niej nie dojdzie:) Ogólnie w porównaniu z Polską mało tych spotkań, ale jak wszystko przebiega prawidłowo, w sumie nic więcej nie potrzeba....
barsel:
witam, ja mam jeszcze 2 miesiące do końca ciąży a u lekarza byłam 2 razy (mam przyjść jeszcze raz przed świetami). Tu taki system jest wszędzie a jak opowiadam o opiece w Polsce, to są strasznie zdziwieni, że po co co miesiąc do lekarza. Tak jak już ktoś napisał - jeśli wszystko jest ok, to jasne że fajnie, ale jeśli ktoś ma problemy - to już jest mniej ciekawie. Ale co kraj to obyczaj ;)
zaZu:
moja znajoma miała problemy na poczatku ciąży i przez cała ciążę miała bardzo duzo wizyt i usg ...
ja juz jestem po 2 wizytach u lekarza .(3 msc), mam wyznaczone jeszzce 2 ,plus 2 razy szpital ( skanowanie ) i 2 razy połozna, w zasadzie mam cos wyznaczone na kazdy miesiąc ....
marta12:
mam pytanie ,mam wyznaczone juz kilka dni kiedy musze isc na badania do szpitala,czy w te dni szef powinnien wyplacac mi jakies pieniadze?
zaZu:
Wiem że za dni w których jesteś u lekarza, pracodawca ma obowiązek zapłacić jak za dzień pracy ...
ja w tym tygodniu dowiem się czy mi zapłacił...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej