Ogólne > Rodzina ...

ciąża

<< < (13/26) > >>

Mirabelka:
Poród nie jest wypadkiem nagłym, tak mi kiedyś powiedzieli w ubezpieczalni w Polsce. Jeśli urodzę zagranica koszt pokrywam ja sama. Ponieważ wiem ze jestem w ciazy i wiem kiedy rodzę. Ja w ten sam dzień co urodzilam wyszłam do domu, w ten sposób uniknelam wszelkich kosztów, ponieważ za poród się nie płaci tylko za pobyt w szpitalu.

Zyraffko , może lepiej będzie jeśli twój maz jeszcze poczeka z obywatelstwem i sprobujcie pierw zalatwic sprawy związane z tobą.

Mirra mam 2 koleżanki z Ukrainy które maja mezow dunczykow, skladaly papiery na opholst w tym samym czasie co ja i żadnej kaucji nie wplacaly.

Mirabelka:

--- Cytat: zyrafffkaa w 15 Sty 2008, 14:34:13 ---Powiem szczerze ze nie wiem tak naprawde jak to jest z platnoscia za porod bo z opini innych... jedni placili, drudzy nie i nie wiem czy to zalezy od szczescia czy od czego hehe :D ale w najgorszym wypadku wiem ze rozkladaja to na raty takie jak Tobie pasuje :)

--- Koniec cytatu ---

Twój maz może także się starać o kredyt bezgotówkowy w banku w ktorym ma konto. Czyli przedstawi im sprawę(oni wiedza co to za kaucja) i jeśli nie będzie zastrzezen to dadzą mu papierek ze wrazie co, to banka wypłaci ta kaucje komunie.

zyrafffkaa:
Mirabelka w Polsce duzo mowia ze porod to nie nagluy wypadek. Ale przezytaj list ze strony NFZ http://www.nfz.gov.pl/new/drukuj.php?artnr=1969&czartnr=0&drukuj=1
Jest wyraznie napisane ze kobieta na EKUZ moze korzystac ze swiadczen zdrowotnych bez wzgledu na zaawansowanie ciazy. Tak samo robili kobniety ze szczecina ktore jechaly specjalnie naporod do pobliskich niemiec do miasta Schwedt.
Znajoma rodzila 1,5 roku temu w Danii i nie miala tez zadnych papabusew tutaj i nie zaplacila nic za porod.

Mirabelka:
No może teraz się zmieniło, ja rodzilam 3 lata temu. I było widocznie inaczej. Co chwile coś zmieniaja. A ty jesteś ze szczecina?

Jomir:
Mirabelko, ja co prawda nie mam Ukrainek, ale mam Marokanke i Tajlandke ... obydwie placily.... nie wiem od czego to zalezy...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej