Ogólne > Rodzina ...

ciąża

<< < (15/26) > >>

piatka:
Czy masz prawo do ubezpieczenia w Polsce? Dlaczego maz nie stara sie o pobyt dla ciebie? Po prostu w Danii jestes turystycznie.
Dziecko nie zostaje dunczykiem tylko dlatego, ze sie tu urodzilo, najlepiej pojsc do komuny i zapytac.

piatka:
Jeszcze mozesz pokazac w komunie, ze masz srodki na swoje utrzymanie, niech maz da ci czek na kwote jaka wymagaja i na tej podstawie dostaniesz prawo pobytu bez prawa pracy i ubezpieczenie.

Bella:
Piatka, przy staraniu sie o pobyt na laczenie rodzin jest ograniczenie wiekowe - 24 lata. Jedynie osoby ktore maja ukonczone 23 i min 6 m-cy moga skladac dokumenty i w momencie ukonczenia 24 beda mialy pobyt (o ile wszystkie dokumenty sa w porzadku)

piatka:
Ale to nie jest laczenie rodzin

Anulka87:
Mi nie chodzi o to zeby dziecko zostalo dunczykiem, wiem ze jest tutaj dziedziczenie krwi. Wiec dziecko byloby Polakiem. W polsce jestem zarejestrowana w urzedzie pracy jako bezrobotna. Chodzi mi o nadanie CPR dla dziecka po urodzeniu, zebysmy nie musieli jezdzic na szczepienia do Polski. No i oczywiscie mam nadzieje ze mnie przyjma do szpitala bez problemu jezeli zacznie sie porod ?
O co chodzi z tym czekiem ? Jak to zalatwic i gdzie ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej