Ogólne > Rodzina ...

ciąża

<< < (19/26) > >>

ZALAMANA:
witam.mam maly problem i naprawde nie wiem do kogo sie zwrocic z tym :-[jestem w ciazy z dunczykiem ktory po otrzymaniu tej radosnej nowiny zerwal kontakt(tylko prosze bez glupich komentarzy bylismy razem rok czasu i wiedzial ze nie ma zabezpieczen)mam stala prace i mieszkanie ale nie wiem co robic.sama przez 9 miesiecy i sama wychowywac malenstwo to nie bardzo mi sie usmiecha(nie jest to raczej przyjemne uczucie)slyszalam ze w danii dozwolona jest aborcja.czy to prawda?prosze nie linczujcie mnie za takie mysli ale ja naprawde nie wiem co robic.i wszystko juz przychodzi do glowy.dziekuje za wszystkie odp.pozdrawiam szczesliwe mamusie

ciacho:
Tak w Danii jest dozwolona aborcja. Idź do swojego lekarza rodzinnego, powiedz że jesteś w ciąży i jesteś zainteresowana aborcją. Ot i wszystko.

kika1234:
nie mam zamiaru cie potepiac(twoje prawo twoj wybor) ale zastanow sie trzy razy i wiecej czy podejmujesz sluszna decyzje.
dziecko to skarb i szczescie, nie ma nic cenniejszego. a to ze facet cie zostawil to nie koniec swiata!!!
samotna matka w dani ma naprawde dobrze, przysluguje jej wiele ulg, pomoc mozna uzyskac chciazby w komunie(to nie polska, ze dostaniesz 43zl rodzinnego i rob co chcesz zeby powiazac koniec z koncem)
rozumiem ze boisz sie przechodzic przez ciaze sama ,ale pomysl o malenstwie kture rosnie w tobie jak ono poczuje sie samotne(ojciec mnie niechce a teraz i mama)niedlugo bedziesz mogla uslyszeec bicie jego serduszka poczuc ruchy(to najcudowniejsze uczucie jakie jest dane odczuc kobiecie)dziecko kocha cie miloscia bezwarunkowa,prawdziwa tej milosci nieda sie zmiezyc z zadna inna. faceci przychodza i odchodza mozesz miec ich wielu ale twoje dziecko jest jedyne i niepowtarzalne,wyjatkowe,ono zawsze bedzie cie kochac.
przeprasza ze pisze troche chotycznie(ale niedawno stracilam swoje dziecko w 12 tygoniu ciazy i nie moge sobie z tym poradzic, wiec gdybym mogla to chetnie bym sie z toba zamienila i zrobila wszystko zeby urodzic to dziecko)
w dani z aborcia niema problemu, idziesz do lekaza i sprawa zalatwiona,ale czy twoje sumienie z tym sobie poradzi...
prosze zastanow sie

ciacho:
kika1234 daj jej spokój, jest dorosła. jej sprawa.

kika123:
to tylko moje zdanie i odczucia, nie mam zamiaru jej meczyc. masz racie jest dorosla i zrobi jak bedzie chciala

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej