Ogólne > Podatki
koniec z 8% podatkiem?
madzialenasz:
--- Cytat: K3 w 18 Gru 2007, 21:57:12 ---wiem, chodzilo mi dokladnie o to ze staly pobyt = stale pozwolenie na prace ;D
--- Koniec cytatu ---
Jak to, to nie to samo przeciez, nie wiem z kad takie domysly, ja dostalam pozwolenie na pobyt na 5 lat, ale nie na prace!!Tylko na pobyt, i kobieta wyraznie jeszcze mi to powiedziala przy oddawaniu paabusew-ale nie musiala bo to bylo oczywiste, pracowac moge tylko w firmach ktore sa prev a-prov-maja pozwolenie, takze pozwolenie na pobyt NIE ROWNA SIE z pozoleniem na prace,
Pozdrawiam
madzialenasz:
W przypadku malzenstwa dostaje sie pozwolenie na prace, bez potrzeby pracowania, tylko po wplaceniu kaucji przez meza
A jesli udowodnisz ze stac Cie na zycie w Danii, to dostaje pozwolenie na pobyt tutaj, ale nie na prace
piatka:
w przypadku malzenstwa dostajesz pozwolenie i na prace i na pobyt, co wcale nie znaczy, ze musisz pracowac, maz ma cie utrzymac
madzialenasz:
--- Cytat: piatka w 18 Gru 2007, 22:36:40 ---w przypadku malzenstwa dostajesz pozwolenie i na prace i na pobyt, co wcale nie znaczy, ze musisz pracowac, maz ma cie utrzymac
--- Koniec cytatu ---
No wlasnie Piatka to mialam na mysli
agnieszkaser:
Ja słyszałam w radiu, że 8% podatek mają znieść. Ten podatek dotyczył tylko terenów Jutlandii, z urzędnicy tutaj naciągnęli trochę tą ulgę. Okazało się, że 8 % karty podatkowe w Kopenhadze nie powinny być wydawane. I mają to zmienić. Tzn konsekwentnie egzekwować, bo jest to niezgodne z prawem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej