Ogólne > Rodzina ...

Zasiłek na dzieci-kolejny rok ubiegania sie

<< < (3/7) > >>

janusz1223:
może ktoś z państwa sie orientuje.czy można sie starac o zasiłek zaległy tzn za rok 2007.dzięki

ego:
Witam wszystkich mam pytanie jeżeli złożyłem papiery na zasiłek na dzieci w październiku i dopabuse teraz przyszło mi z urzędu marszałkowskiego w Polsce o złożenie odpowiednich dokumentów. Nie mam jeszcze tego przyznanego i teraz muszę składać już nowe papiery na rok 2008 czy jest to przyznawane na czas mojego kontraktu czyli do czerwca 2008 ?

Mirabelka:

--- Cytat: janusz1223 w 10 Sty 2008, 13:11:50 ---może ktoś z państwa sie orientuje.czy można sie starac o zasiłek zaległy tzn za rok 2007.dzięki

--- Koniec cytatu ---

Niestety, ale z tego co wiem nie można starać się o zaległy zasiłek.

tomekmaciek:
Witam wszystkich

Odpowiadając na zadane przez Janusza pytanie istnieje  mozliwość starania sie o zaległy zasiłek. Ja osobiście dostałem wyrównanie za 2007 r. Dokumenty złożyłem na początku 2007 a decyzje otrzymałem w sierpniu. Chcąc dostać wyrównanie  należy udac się do komuny z pismem , w którym należy domagac sie wyrównania. Jest to mozliwe i nie będa odsyłali z kwitkiem tylko potraktuja wszystko powaznie. Ponadto zasiłek przysługuje tak długo jak przebywa sie i pracuje w w Danii inie jest uzleżniony od tego czy płaci się 8% podatek czy tez nie.

Klingon:
Dziecko musi z reguły mieszkać tu w kraju.
"Barnet skal som hovedregel bo her i landet. "

.. warunki na otrzymanie zapomogi muszą być spełnione pierwszego dnia tego kwartału którego zapomoga dotyczy. Jeżeli warunki nie są spełnione pierwszego dnia w kwartale, traci się prawo do zapomogi w całym kwartale.
".. betingelser skal være opfyldt ved begyndelsen af det første døgn i det kvartal, ydelsen vedrører. Hvis betingelserne ikke er opfyldt den første dag i kvartalet, bortfalder retten til ydelsen i hele det pågældende kvartal."

Źroódło: http://www.skat.dk/display.aspx?oId=133784&vId=201777

--- Cytat: tomekmaciek w 10 Sty 2008, 19:44:36 ---.. należy domagac sie wyrównania.
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe czy też można otrzymać wyrównanie prosząc o nie?  ;D

Tomek, rozumiem że otrzymałeś wyrównanie od chwili złożenia podania ale nie za okres poprzedzający.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej