Ogólne > Kącik Kulinarny

Przygotowania do swiat- sernik 2

(1/5) > >>

Eberhard Mock:
Witam Drogie Panie, mam krótkie pytanie.

Jak po duńsku jest twaróg  ? - biały ser potrzebny do  sernika na zimno, najlepiej jakby był już zmielony. Sugestie odnośnie konkretnego producenta  i miejsca zakupu-  nazwa marketu ;) - mile widziane.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam serdecznie
Eberhard Mock
 

Mirabelka:
W Danii nie kupisz twarogu do sernika.

madzialenasz:
No Twarogu prawdziwego nie kupisz ale do sernika to najlepiej KarolinesKokken -1%, kupic mozna na 100% w SuperBrugsen, ja uzywam tego, lub serka Philadelphia lub Buko-naturalnego-ale one sa lekko slonawe, ale sernik tez wychodzi pycha
Pozdrawiam

piatka:
Do sernika na zimno swietnie sie nadaje kvark, jest tez hytteost ale to taki granulowany nasz wiejski serek.

mala_z_Aarhus:
Nasza poprzednia dyskusja nt sernika w Danii:
http://poloniadenmark.info/index.php?option=com_smf&Itemid=78&topic=4540.0

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej