Ogólne > Kącik Kulinarny
Przygotowania do swiat- sernik 2
Eberhard Mock:
Witam Drogie Panie, mam krótkie pytanie.
Jak po duńsku jest twaróg ? - biały ser potrzebny do sernika na zimno, najlepiej jakby był już zmielony. Sugestie odnośnie konkretnego producenta i miejsca zakupu- nazwa marketu ;) - mile widziane.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie
Eberhard Mock
Mirabelka:
W Danii nie kupisz twarogu do sernika.
madzialenasz:
No Twarogu prawdziwego nie kupisz ale do sernika to najlepiej KarolinesKokken -1%, kupic mozna na 100% w SuperBrugsen, ja uzywam tego, lub serka Philadelphia lub Buko-naturalnego-ale one sa lekko slonawe, ale sernik tez wychodzi pycha
Pozdrawiam
piatka:
Do sernika na zimno swietnie sie nadaje kvark, jest tez hytteost ale to taki granulowany nasz wiejski serek.
mala_z_Aarhus:
Nasza poprzednia dyskusja nt sernika w Danii:
http://poloniadenmark.info/index.php?option=com_smf&Itemid=78&topic=4540.0
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej