Ogólne > Kącik Kulinarny
Przygotowania do swiat- sernik 2
piatka:
fløde to smietanka - slodka kaffeflode smietanka do kawy, piskefløde - smietana 38% do ubijania
cremefraiche to kwasna smietana
anha:
Całkiem niedawno był wątek o własnoręcznej produkcji sera białego z mleka i innych produktów mlekopochodnych. ;D ;D
madzialenasz:
Duzo tego wszystkiego w sklepach, jak co komu pasuje to tak powinien uzywac, ja nawet z tym fraiche zrobilam kiedys nalesniki:D, mi tam smakowaly....fakt ze Moj facet oczy zrobil i mu w buzi wszystko uroslo-to nie zrazilo mnie, mi tam smakowalo :)
Do oponkow tez uzywam kvark, ale sernik wiedenski wychodzi mi lepiej z buko lub philadelphia.
Zalezy co komu pasuje i jak smakuje
Pozdrawiam
magraf:
Czyli rozumiem,że z serka typu
* philadelphia naturalny
*fromage frais
* kvark
uda mi się sernik pieczony???Piszecie o różnych serkach i serniku,ale jakim?Na zimno czy pieczonym w piekarniku??
marysha:
Z Buko też...
[Posted on: 22 Wrzesień 2008, 22:47:15]
Z serków tych mozna zrobić sernik pieczony i na zimno. Przecież w Polsce można kupić twaróg już zmielony, który ma bardzo podobną konsystencję do Buko czy Philadelphii. Jeśli serek jest troszkę wodnisty, dobrze jest go odcisnąć z nadmiaru płynu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej