Ogólne > Kącik Kulinarny

Przygotowania do swiat- sernik 2

<< < (2/5) > >>

Jomir:
A mnie od dluzszego czasu nurtuje co to jest "Fraiche 9%" firmy Cheesy....
Tak wiem teoretycznie jest to smietana, ale to smakuje jak polski serek homogenizowany.
I tak naprawde dla mnie jest to raczej serek homo...

Mysle, ze mozna by tego uzyc do sernika na zimno.

Mirabelka:
Mirra , to jest smietana. :)

madzialenasz:
hmmm jak smietana?to wyglada jak serek, a smietana to fløde....no ale nie kloce sie, a nie mam w tej chwili kogos konkretnego sie zapytac

Jomir:
Znaczy ja wiem, ze to jest smietana bo i mama i moj maz sie zarzekaja, ze to jest smietana :)

Ale to nie wyglada i nie smakuje jak smietana.... smak ma identyczny jak serek homo, konsystencje tez :)

no :) zrobmy eksperyment :) niech kazdy poprobuje i zdecydujmy co to jest :)

Pokio co uzywam tego w funkcji zarowno serka homo jak i smietany :) w zaleznosci od potrzeb :)

mawi:
"Fraiche 9% to jest cremefraiche  tylko odtłuszczony  , do sernika na zimno  można użyć  kwark  to jak nasz serek homo lub zrobić sam temat był poczytaj  http://poloniadenmark.info/index.php?option=com_smf&Itemid=78&topic=4540.0

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej