Ogólne > Kącik Kulinarny
Przygotowania do swiat- sernik 2
Jomir:
A mnie od dluzszego czasu nurtuje co to jest "Fraiche 9%" firmy Cheesy....
Tak wiem teoretycznie jest to smietana, ale to smakuje jak polski serek homogenizowany.
I tak naprawde dla mnie jest to raczej serek homo...
Mysle, ze mozna by tego uzyc do sernika na zimno.
Mirabelka:
Mirra , to jest smietana. :)
madzialenasz:
hmmm jak smietana?to wyglada jak serek, a smietana to fløde....no ale nie kloce sie, a nie mam w tej chwili kogos konkretnego sie zapytac
Jomir:
Znaczy ja wiem, ze to jest smietana bo i mama i moj maz sie zarzekaja, ze to jest smietana :)
Ale to nie wyglada i nie smakuje jak smietana.... smak ma identyczny jak serek homo, konsystencje tez :)
no :) zrobmy eksperyment :) niech kazdy poprobuje i zdecydujmy co to jest :)
Pokio co uzywam tego w funkcji zarowno serka homo jak i smietany :) w zaleznosci od potrzeb :)
mawi:
"Fraiche 9% to jest cremefraiche tylko odtłuszczony , do sernika na zimno można użyć kwark to jak nasz serek homo lub zrobić sam temat był poczytaj http://poloniadenmark.info/index.php?option=com_smf&Itemid=78&topic=4540.0
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej