Ogólne > Rodzina ...

Pieniazki na starsze dzieci!!!

<< < (2/2)

Jomir:
Starsze powinny dostac przedluzenia z automatu razem z Wami...
Mam podobny problem do Twojego... bo moja corka ma prawie 17 lat... a na razie pozwolenie mamy na dwa lata...
...czyli gdy bedzie miala 19 lat bedzie musiala starac sie o pobyt sama...

Jest o tyle w lepszej sytuacji, ze ma ojczyma Dunczyka (wiec dostanie SU), i chodzi tu do gimnazjum ... gdy wiza jej sie skonczy bedzie miala 18 lat, ale na szczescie jeszcze rok gimnazjum.... a pozniej tak jak Wasza corka, albo studia, albo praca... :) albo do Polski :)
albo w swiat :)

K3:

--- Cytat: dorotaa22 w 28 Gru 2007, 17:51:51 ---To nie wiem jak to jest mam znajoma rodzine w ktorej oboje sa lekarzami i nie maja na 100%obywatelstwa dunskiego,sa 5 lat maja staly pobyt,2 synow uczy sie w Danii maja po 23 i 20lat i dostaja co miesiac stypendium.Jesli jest u nas zameldowana i ma CPR i pojedzie na studia do Polski przeciez mozna studiowc na calym swiecie to jej sie nic nie nalezy??????????????

--- Koniec cytatu ---

skoro mają od pięciu lat pobyt stały, to policz ile dzieci miały lat w momencie przyjzadu do DK
wtedy dzieci były nieletnie, więc skoro rodzice dostali pozwolenie na pobyt (na początku czasowy), to dzieci też

ale jeśli dziecko by miało 18 lat i tydzień, wtedy już niestety, ale wg prawa jest juz DOROSŁE

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej