Ogólne > Rodzina ...
dodatek dla dziecka
marecki:
chciałbym się dowiedzieć.czy mając kontrakt na pracę i pozwolenie na pobyt , ale na razie nie mam żółtej karty/brak meldunku/ mogę się starać o zasiłek na dziecko dzięki.
Jomir:
Skoro nie masz zoltej karty to znaczy, ze nie masz pozwolenia na pobyt i prace....
Inaczej sobie tego nie wyobrazam, poniewaz uzyskanie zoltej karty i CPR to formalnosc, zaswiadczenie dostajaesz od reki, a zolta karte w ciagu 10 dni, listem do domu.
Po otrzymaniu pozwolenia i zoltej karty pieniadze przychadza automatycznie na NEM konto.
marecki:
dziękuje za odpowiedz.ale moj problem polega na tym ze mieszkam i nie mam meldunku.jak rozumiem gdy nie mam meldunku to nie otrzymam żółtej karty.
madzialenasz:
Mira dobrze mowi, ze mna bylo tak : dostalam pozwolenie, z tym do komuny wypelnilam papierki o CPR, zaraz dostalam poczta zielony paierek A% znadanym mi CPR, pani w komunie powiedziala mi ze automatycznie mnie zameldowali, teraz czekam na plastik, ktory ma przyjsc poczta...
marecki:
wszystko rozumiem,ale czy nie mając meldunku w mieszkaniu w którym obecnie mieszkam dostanę zółta karte z komuny.czy warunkiem otrzymania zółtej karty oprocz pozwolenia na prace i kontrakty nie jest rownież zameldowanie .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej